01-02-2023

Vodosnabdijevanje jedan od ključnih problema u MZ Markovići

Brojni su problemi sa kojima se suočava MZ Markovići, a jedan od ključnih jeste i vodosnabdijevanje. Kako kaže predsjednik ove MZ, Vukašin Marković, iako lokalna samouprava nije precizirala datum rješavanja ovog problema, postoje razni planovi koji ohrabruju.

Vodosnabdijevanje jedan od ključnih problema u MZ Markovići | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Tokom ljetnjih mjesei skoro i da nema vode u MZ Markovići i to je jedan od problema koji traje godinama. Kako kaže predsjednik ove mjesne zajednice Vukašin Marković nazire se rješenje.

"Kao centralni problem koji traje godinama u MZ Markovići je pitanje vodosnadbijevanja. Situacija je dosta loša, posebno u ljetnjem periodu, vode je sve manje i manje, a objekata sve više. U zimskom periodu je to na nekom tolerantnom nivou. Međutim, voda nije za piće, bakteriološki je neispravna već godinama ali da je imamo kao tehničku, bilo bi sve u redu. Sada očekujemo da se pojave neke mogućnosti, kako nam nagovještavaju iz Sekretarijata za investicije Opštine Budva i iz Vodovoda da se dio vode iz prelivne stanice Lazi napumpava u Markoviće kako bi se poboljšalo vodosnadbijevanja, pa makar to bilo i neko fazno rješavanje ali da krenemo u taj proces, jer to bi nas ohrabrilo, i mene i sve stanovnike tog područja", kazao je Marković u Polisu.


Foto: Printscreen

Datum rješavanja tog problema nije preciziran.

"Ja mislim da oni sada mudro ne preciziraju datum završetka tog posla, ja to donekle i shvatam ali ne budemo li bar dio područja mjesne zajednice koja gravitira najbliže toj prelivnoj stanici riješili koja je u završnoj fazi u Lazima, i kada bi bar dio problema riješili bili bismo zadovoljni. Ako se to ne bi desilo, istakao bih ovom prilikom, ja lično bih morao problematizovati dalji rad na poziciji predsjednika mjesne zajednice, jer ne mogu prihvatiti da toliko godina taj problem egzistira, da ne uspijevamo to riješiti. Problem je i suviše ozbiljan", istakao je on.

Marković smatra da je lokalna samouprava okrenuta ka tome da blagovremeno izvrši sve zadatke koji će biti u funkciji pripremi ljetnje turističke sezone, što je preduslov za razvoj gradskih i prigradskih naselja u našoj opštini, a takav odnos ohrabruje.

D.Č.