02-03-2023

Vodosnabdijevanje veliki problem MZ Duletići, u planu izgradnja sportskog igrališta

MZ Duletići, po riječima njenog predsjednika Srdjana Duletića, najveći problem ima sa vodosnabdijevanjem u toku ljetnjih mjeseci. U prethodnom periodu je savjet pomenute MZ, uz pomoć svojih članova i mještana, uspio da postavi vodovodne cijevi prilikom izgradnje novog puta kroz gornje i donje Duletiće, ali je za završetak tih radova potrebna pomoć lokalne samouprave.


Foto: Arhiva

Planovi za naredni period postoje, a Duletić je istakao da je izgradnja sportskog igrališta za koje je Turistička organizacija Opštine Budva donirala sredstva u iznosu od 5.000 eura, prioritetan projekat.

Ova mjesna zajednica se graniči sa Lapčićima, Markovićima i Donjim Poborima, a obuhvata teritoriju gornjih i donjih Duletića. Mještani ovog dijela Budve uglavnom imaju problema sa otežanim vodosnabdijevanjem tokom turističke sezone, a Duletić ističe da je ovom problemu neophodno prići sistemski i sa velikom dozom ozbiljnosti, a uz pomoć Opštine Budva.

"Zbog malog kapaciteta našeg seoskog izvora dolazi do nestašice vode. Taj problem mora sistemski da se riješi u saradnji sa lokalnom samoupravom. Mi smo doprinosom članova MZ i ostalih građana postavili vodovodne cijevi prilikom izgradnje novog puta kroz MZ Duletići, tako da je taj drugi dio dovođenja gradske vode bi morala da isfinansira lokalna samouprava", istakao je u Polisu predsjednik ove MZ Srđan Duletić.


Foto: Printscreen

Komentarišući izjavu direktora Regionalnog vodovoda Zorana Lakušića, koji je na nedavno održanoj sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije kazao da ćemo imati u ljetnoj turističkoj sezoni nedostatak vode od 100 do 200 litara, u julu, avgustu i početkom septembra, Duletić je kazao kako se nada da do toga ipak neće doći i da ćemo sezonu izgurati uz pomoć izvorišta koji se nalazi u okolini Budve. Projekat za izgradnje sportskog igrališta postoji, a kada se pronađe adekvatna lokacija može se početi sa radovima.

"Što se tiče projekta u MZ Duletići, naš plan je izgradnja sportskog igrališta. Onog časa kada nađemo adekvatnu lokaciju u MZ, mi ćemo krenuti u realizaciju tog projekta. Ovom prilikom želim da se zahvalim TO Budva, koja je donirala 5.000 eura za izgradnju, to svakako neće biti dovoljno, tako da ćemo se obratiti i drugim preduzećima gdje je osnivač Opština Budva, za finansiranje tog projekta i realizaciju istog", istakao je on.

Na kraju razgovora on je dodao da je do nedavno postojao problem sa javnim prevozom u ovom dijelu budvanske opštine koji je uspješno riješen.