17-03-2023

Vojsci Crne Gore donirali opremu vrijednu skoro 5000

Američka nevladina organizacija „Spirit of America“, uz podršku Ambasade SAD, donirala je foto i video opremu odjeljenju za odnose sa javnošću u Vojsci Crne Gore, vrijednu skoro 5.000 eura.


Foto: Ministarstvo odbrane

Generalni direktor Direktorata za logistiku Ministarstva odbrane Vladan Martić, zahvalio je na donaciji koja, kako je istakao, potvrđuje nastavak sveobuhvatne saradnje i snažnog savezništva dvije zemlje.

Zamjenik šefa misije Ambasade SAD u Crnoj Gori, Kris Karber, naglasio je da je današnja donacija još jedan “simbol partnerstva i međusobne posvećenosti”.

„Želio bih da naglasim sjajnu saradnju američkih i crnogorskih oružanih snaga u oblasti odnosa sa javnošću. Zajedničkim radom unaprijedili ste svoje kapacitete i ojačali NATO interoperabilnost“, poručio je on.

Karber je, kako se navodi, izrazio očekivanje da će donacija organizacije `Spirit of America` pomoći da PR Vojske Crne Gore nastavi da ispunjava svoju misiju i poručio da „snažna Crna Gora znači snažniji NATO“.

Regionalni program menadžer za Balkan organizacije „Spirit of America“, Grant Filer, kazao je da mu je zadovoljstvo što su u prilici da podrže saradnju Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država doniranjem opreme koja će, kako je kazao, pomoći da se predstave uspješne priče Vojske i Ministarstva odbrane.

Oficir za odnose sa javnošću Vojske Crne Gore, poručnik Filip Rakonjac, istakao je da će donirana oprema pomoći Vojsci da unaprijedi povjerenje, razumijevanje i komunikaciju sa javnošću i omogućiti da se dostignuća i posvećenost pripadnika VCG predstave na najbolji mogući način.

Izvor: CDM