19-03-2020

Vojska od danas obezbjeđuje karantine

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) od danas će štititi objekte u kojima se sprovode mjere karantina, odlučio je Savjet za odbranu i bezbjednost.

Vojska od danas obezbjeđuje karantine | Radio Televizija Budva

Foto: Mina

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Crne Gore, ta odluka je donijeta u srijedu, na telefonskoj sjednici Savjeta.

“Savjet je sinoć, na telefonskoj sjednici, donio odluku o angažovanju pripadnika VCG na obezbjeđenju fizičke zaštite objekata u kojima se sprovode mjere karantina. Angažovanje pripadnika Vojske počeće od 19. marta”, kaže se u saopštenju.

Najavljeno je da će predsjednik Milo Đukanović predsjedavati sjedicom Savjeta koja je zakazana za sjutra.

Posebnom tačkom dnevnog reda predviđeno je razmatranje informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19“.

Na sjednici će, kako se navodi, biti razmatrani izvještaji o učešću pripadnika VCG u vježbama ili obuci u inostranstvu u prošloj godini, u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu, kao i o stanju u Vojsci.

„Dnevnim redom sjednice planirano je i donošenje odluke o deklarisanju jedinice VCG za sprovođenje aktivnosti u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje do kraja 2022. godine“, dodaje se u saopštenju.


Izvor: Mina