24-10-2023

Vujačić: Kandidati za poslanike biraju predsjednika Skupštine

Javnost je obaviještena da će se u nastavku Konstitutivne sjednice 28. saziva Skupštine Crne Gore izabrati za predsjednika Skupštine, gospodin Andrija Mandić.

Vujačić: Kandidati za poslanike biraju predsjednika Skupštine | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, PR centar

"Obzirom da u Konačnim rezultatima za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore objavljenim u “Službenom listu Crne Gore“, broj 72/23 od 15.07.2023. godine, nema podataka o nijednom kandidatu koji je dobio poslanički mandat, jasno je da na Konstutuivnoj sjednici 28. saziva Skupštine Crne Gore prisustvuju i donose odluke o izboru predsjednika i potpredsjednika Skupštine i predsjednika i članova Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, kandidati za poslanike a ne poslanici 28. saziva Skupštine. Zbog navedenog odluke Konstutuivne sjednice su ništave", saopštio je predstavnik NU Građanska akcija Božidar Vujičić.
Konačni rezultati za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore, kako dodaje, objavljeni su u službenom listu, kako bi stupili na snagu, nakon objavljivanja u službenom listu.

"U Konačnim rezultatima za izbor poslanika u Skupštini Crne Gore ne nalaze se podaci, koji su kandidati dobili poslanički mandat. Kandidati za poslanike koji prisustvuju Konstitutivnoj sjednici 28. saziva Skupštine Crne Gore nemaju snagu poslanika, jer se njihova imena ne nalaze u Konačnim rezultatima izbora. Zbog navedena povrede biračkog prava, da se u Konačnim rezultatima za izbor poslanika u Skupštini CG ne nalaze podaci o kandidatima koji su dobili poslanički mandata i zbog činjenice da je Ustavni sud Odlukom U-VII br.31/23 odbio da zaštiti povredu biračkog prava, podnio sam predstavku međunarodnom sudu pravde u Strazburu", kaazo je Vujičić.