17-12-2020

Vukčević: Prateći problemi ne smiju biti alibi za stanje na tabeli

Nakon 18 odigranih utakmica, fudbaleri Petrovca se nalaze na posljednjem mjestu na tabeli Prve crnogorske lige sa svega 12 bodova. Skor od dvije pobjede, čak deset poraza i dva neriješena meča svakako nijesu statistika sa kojom su zadovoljni. Prateći problemi koji su bili aktuelni ne smiju biti alibi za stanje na tabeli istakao je strateg "nebesko-plavih" Nenad Vukčević.


Foto: Printscreen/TV Budva

"Ne možemo nikako biti zadovoljni sa trenutnom situacijom, ali smo svjesni i svega onoga što nam se izdešavalo u ovoj polusezoni, počev od prelaznog roka pa nadalje. Korona nam je u jednom trenutku uzela 12 igrača kada su nam bili najpotrebniji, u dvije utakmice u kojima smo trebali da stižemo ekipe ispred nas", izjavio je Vukčević u emisiji "Polis" na TV Budva.

To, kako je dodao, nije nikakvo opravdanje i alibi za poziciju na tabeli.

"U nekim utakmicama u kojima smo igrali pata-pata sa protivnikom nismo imali sreće da iskoristimo svoje šanse. Protvnik nas je kažnjavao i mi smo u ovom trenutku tu gdje jesmo", rekao je trener Petrovca.

Danas protiv Budućnosti

Do završetka jesenjeg dijela prvenstva ostala je još samo jedna zaostala utakmica, protiv lidera šampionata Budućnosti, koja je na programu danas od 14 sati na stadionu pod Malim brdom.

"Mi ćemu u tu utakmicu ući kao i u svaku prethodnu, sa željom da napravimo što bolji rezultat. Da li će on doći, ne zavisi samo od nas nego i od protivnika. A znamo ko je protivnik i na kojoj se poziciji nalazi. U svakom slučaju nećemo izaći sa bijelom zastavom. Svjesni smo da tri boda iz te utakmice ili bod mnogo znače ovoj ekipi, praktično bi došli na korak od ekipe koja je ispred nas. Utakmica nam mnogo može donijeti, a ako se izgubi od Budućnosti to nije velika sramota", kazao je Vukčević.

Uprava kluba će da sabere utiske iz ove polusezone, donijeće se određene odluke na osnovu kojih će se nastaviti dalje.

"Ja se iskreno nadam da će prije svega organizaciono i finansijski Petrovac biti stabilan. Kad je to tako, onda je sve drugo mnogo lakše", rekao je on.


M.S.