27-03-2023

Vukić: Svi slobodnomisleći ljudi, 2. aprila dajemo glas, ne samo “za” bolju budućnost, već najsnažniji glas “protiv” aveti prošlosti

Došlo je vrijeme da političari koji nose hipoteku prošlosti, hipoteku devedesetih, hipoteku podjela i raspirivanja mržnje, netrpeljivosti i svađe, nestanu sa crnogorske političke pozornice, poručio je Dragan Vukić, poslanik Socijalističke narodne partije Crne Gore.


Foto: SNP

Kako ističe, prvi među njima, Milo Đukanović, već više od tri decenije sije mržnju i podjele, zavađa braću, a našu najbolju i najobrazovaniju djecu šalje preko granice, da tamo negdje traže bolji život.

"I sve to isključivo radi očuvanja vlasti. Njemu nikako ne odgovara sloga, mir, ekonomski boljitak, jer u takvom ambijentu žive građani koji slobodno misle i slobodno glasaju. A oni koji slobodno glasaju, nikada ne bi glasali nekoga ko ih tretira isključivo kao “rezervoare” glasova za svoj opstanak na vlasti.
Za šta god se Đukanović uhvatio u protekle tri decenije, uništio je. Naša zajednička bogatstva i resurse naše prekrasne domovine, otimao je i nosio na of-šor destinacije i u strane banke. On je valjda jedini predsjednik koji svojoj državi nije plaćao poreze!
Da bi nas što više podijelio i zavadio, iz njegove kuhinje su potekle podjele - na dvije crkve, dva jezika, dvije boračke organizacije, dva penzionerska udruženja, dva novinarska udruženja... Nema segmenta crnogorskog društva gdje njegov režim nije sijao mržnju, bacao koske razdora, gdje nije podizao tenzije, dok su u pozadini, on i njegova familija, kumovi i prijatelji, vrećama iznosili naša dobra iz države", kazao je Vukić.

Takva politika, kako dodaje, mora da se penzioniše i konačno nestane sa lica naše države 2. aprila.

"Došao je dan konačne pobjede. Toga dana moramo staviti tačku na devedesete u koje Đukanović uporno pokušava da nas vrati, evo već 30 godina. Njegova obećanja da nas vodi u evropsku porodicu, u EU, su klasično prodavanje magle. Njemu ne odgovara da Crna Gora bude pravna država, država snažnih institucija i socijalne pravde. To nije ambijent u kojem on umije da funkcioniše, da nekažnjeno krade bogatstva koja nam je dala majka priroda i koja su nam ostavili naši djedovi i očevi. Zato dragi prijatelji, članovi i simpatizeri Socijalističke narodne partije, svi slobodnomisleći ljudi, 2. aprila dajemo glas, ne samo “za” bolju budućnost, već najsnažniji glas “protiv” aveti prošlosti. Naša politika se neće zaustavit 2. aprila, kada padne i poslednji kamen trodecenijskog zida koji nas je pritiskao, osiromašio i obeznadio. SNP će punim kapacitetom i dalje dostojno zastupati prava i interese svih građana i biće kontrolni i korektivni mehanizam svakoj vlasti koja ne bude radila u interesu građana", zaključio je Vukić.