27-10-2021

Za adaptaciju bazena na Pizani Opština Budva opredjelila 70.000 eura

Kultno mjesto našeg grada, gradski bazen na Pizani, koji je godinama unazad u lošem stanju, trebao bi biti u funkciji do narednog ljeta. Za njegovu adaptaciju Opština Budva je za ovu godinu opredjelila 70.000 eura, kazao je za naš portal sekretar Sekretarijata za investicije u Opštini Budva Joko Popović.

Za adaptaciju bazena na Pizani Opština Budva opredjelila 70.000 eura | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Prvi korak ka započinjanju obimne rekonstrukcije otvorenog bazena koji se nalazi u izuzetno lošem stanju, napravljen je potpisivanjem ugovora za projekat izvedenog stanja.

“Opština Budva je prošle godine potpisala Ugovor za projekat izvedenog stanja koji je koštao 12 hiljada eura, a smjernice za adaptaciju bazena očekujemo ga do 1. novembra ove godine. Mi smo tu predvidjeli za ovu godinu nekih 70 hiljada eura. Planiramo da sredimo dno bazena i ubacimo vodu iz dubine, da pripremimo bazen da može da se koristi. Uputili smo dopis čak i Upravi za sport pošto su tražili plan, kako bi budžetom za narednu godinu predvidjeli i sredstava za pomoć Opštini Budva i Vaterpolo klubu da se bazen sredi," kazao je Popović.

Bazen Pizana vratiti djeci, a vaterpolo Budvi

Podsjetimo, Plivački vaterpolo klub "Budva" i Mjesna zajednica "Stari grad" prošle godine su pozvali Opštinu i državu Crnu Goru da se započne sa rekonstrukcijom bazena i vrati duh Budvi, koja ga je izgubila uništavanjem otvorenog bazena. Bazen, koji je iznjedrio najbolje plivače i vaterpoliste Crne Gore, star gotovo pola vijeka, i zaslužuje poseban tretman.


D.B./J.M.