19-04-2018

Za dualno obrazovanje zainteresovano 150 poslodavaca

Za učešće u sistemu dualnog obrazovanja, u novoj školskoj godini, zainteresovano je 150 poslodavaca, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović, navodeći da očekuje da će taj broj do početka upisa biti znatno veći.

Za dualno obrazovanje zainteresovano 150 poslodavaca | Radio Televizija Budva

U Ministarstvu prosvjete danas je zvanično počela kampanja za upis u stručne škole i dualno obrazovanje pod nazivom "Stručno je ključno – uči, zaradi, sebe izgradi", i trajaće do juna, kada je rok za predaju dokumentacije za upis.

Šehović je na konferenciji za novinare kazao je da je prošlogodišnja obrazovna reforma bila ozbiljna i da to pokazuje poslednji Izvještaj Evropske komisije, u kojem je napredak u obrazovanju ocijenjen dobrim.

On je kazao da je ove godine u sistem dualnog obrazovanja uključen 101 poslodavac, a da je za učešće u novoj školskoj godini, od semptembra, već sada zainteresovano 150 poslodava.

„Očekujemo da će taj broj do početka upisa biti veći“, naveo je Šeković.

On je kazao da u ovoj godini ima oko 280 učenika u dualnom obrazovanju, a očekuju da će se do septembra imati oko 500 učenika.

Šehović je kazao da je mladi čovjek po završetku dualnog obrazovanja u mogućnosti da samostalno radi poslove u profesiji za koju se obrazovao, ali i da postoji velika vjerovatnoća da će se zaposliti kod samog poslodavca kod koga se školovao.