28-07-2021

Za rekonstrukciju DZ Budva 186.000 eura

Nakon ljetnje turističke sezone JU Dom zdravlja i Opština Budva ući će u realizaciju zajedničkog projekta ulaganja u rekonstrukciju Opšte službe, fizikalne medicine i rehabilitacije, potvrđeno je nakon što su protokol o saradnji potpisali predsjednik Opštine Budva Marko Carević i direktorica Doma zdravlja dr Anđela Milić.

Za rekonstrukciju DZ Budva 186.000 eura | Radio Televizija Budva

Lokalna uprava i do sada je pomagala zdravstvene ustanove na teritoriji opštine Budva i ulagala u zdravstveni sistem, kako bi se za sugrađane stvorio ambijent u kojem će imati što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, kazao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

"Činjenica je da imamo problem sa Domom zdravlja i da je zapušten, bez obzira što je on pod nadležnost Ministarstva mi na to nijesmo gledali, već želimo da pomognemo i Domu zdravlja i zaposlenima, ali i našim sugrađanima, kako bi stvorili jedan ambijent u kojem će imati kvalitenu zdravstvenu zaštitu. Radimo koliko možemo, cijeneći svu ekonomsku situaciju, izdvajamo 96.000 eura sa sufinansiranje, a Dom zdravlja će takođe nekih 90.00 da uloži", kazao je.

Nakon potpisanog sporazuma o saradnji i finasiranju rekonstrukcije unutar zgrade Doma zdravlja, čija je vriejdnost ukupno 186.000 eura, slijedi raspisivanje tendera, najavila je dirketorica JU "Dom zdravlja Budva", dr Anđela Milić.

"Sporazum je potpisan, ubrzo sliejdi i raspisivanje tenderske dokumentacije za ovaj projeat, projekat je koštao 186.000 eura, od roga će DZ Budva snositi toškove od 90.000, a ostatak će snositi opština Budva. Iskoristila bih priliku da se zahvalim Opštini Budva i Sekretarijatu za investicije na izuzetnoj saradnji. Takođe ovo je značajan prjekat s obzirom da će ovo biti jedna od najvećih rekonstrukcija od osnivanja Doma zdravlja", kazala je Milić.

Kako je najavljeno sa radovima će se započeti nakon turističke szeone, a u planu je da i u budućnosti budu urađene nove rekonstrukcije shodno mogućnostima, jer se na taj način ulaže u kompletan zdravstveni sistem i zštitu građana.