04-11-2021

Za subvencije Ministarstva 58 prijava

Na adresu Ministarstva ekonomskog razvoja za javni poziv kojim je predviđena finansijska podrška za razvoj ruralnog turizma, pristiglo je ukupno 58 prijava, pretežno iz opština na sjeveru.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Iz Ministarstva su Vijestima kazali da je za mjeru podrške organizovanja etno sajmova pristiglo sedam prijava – tri iz Podgorice, uz prijave iz Danilovgrada, Rožaja, Petnjice i Bijelog Polja, za šta je ukupno opredijeljeno 20 hiljada EUR.

Za razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima biće izdvojeno do 30 hiljada EUR, a za tu mjeru stiglo je osam prijava, i to dvije iz Nikšića, dvije iz Podgorice, i po jedna iz Mojkovca, Tivta, Rožaja i sa Žabljaka.

Stigle su i 43 prijave iz 12 opština – najviše iz Mojkovca i Berana 14, odnosno osam prijava za mjeru unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu.

Namijenjeno je do 50 hiljada EUR subvencija za tu vrstu mjere.

”Komisija za dodjelu novca će razmatrati sve prijave i utvrđivati činjenično stanje, a onda na osnovu toga i definisanih kriterijuma raspodijeliti novac. Ovo je način na koji podstičemo razvoj ruralnog turizma, a sve veći broj aktivnosti i seoskih domaćinstava govori u prilog tome da su ljudi, uz adekvatnu podršku, spremni da rade na razvoju ruralnog turizma kod nas”, naveli su iz Ministarstva.


(MINA Business)