04-05-2023

Zadovoljstvo u Mediteranu: Šestu godinu zaredom igraćemo u Superligi

Rezultatima u upravo završenoj sezoni veoma su zadovoljni u Odbojkaškom klubu Mediteran.


Foto: OSCG

Prva ekipa Budvanki izborila je opstanak u Superligi.

„Ženski seniorski sastav našeg kluba završio je svoju petu uzastopnu sezonu u društvu najboljih, nakon 18 ligaških kola i dvomeča baraža, obezbijedio novo učešće u EPCG Super ligi Crne Gore za žene. Protivnik u baražu za popunu lige bio je Tempo iz Nikšića, koji je u prvom meču propisno namučio naše djevojke, koje su morale dobro da se pomuče kako bi na gostujućem terenu upisale tri dragocjena boda. Međutim, u revanšu potpuno druga slika, pogotovo u prva dva seta koja su sve odlučivala, naše igračice maksimalno spremne i odlučne da sve same završe i stave tačku na dugu i napornu sezonu“, ističu iz Mediterana.

U revanšu su imali odličnu podršku sa tribina.

„Velika zahvalnost publici, a ovoga puta pogotovo našim članovima škole odbojke koji su u jako velikom broju ispunili tribine i gromoglasnom podrškom podržali naše djevojke… Kao i prethodnih sezona, jako teška i neizvjesna borba za opstanak našeg kluba, ali i ovog puta sa srećnim krajem. Nakon svega viđenog, može se reći sasvim zasluženo, iako je ove sezone vjerovatno bilo i najteže ostvariti zacrtani cilj.“

Ono što posebno raduje sve u Budvi je to što su šansu iskoristile mlade igračice.

„Bez seniorskih igračica, sa sedam juniorki, šest kadetkinja i četiri pionirke – uspjeh još više dobija na težini! Ove djevojke su uspjele da obezbijede šesto po redu učešće našeg kluba u društvu najboljih, i na taj način omoguće sebi ali i nekim novim nadolazećim generacijama da osjete igru i odbojku na najvišem nivou u našoj zemlji“, poručili su iz OK Mediteran.

(Sportfem)