03-08-2017

Zapisi i pričanja Miroslava Luketića

Promocija knjige Zapisi i pričanja dr Miroslava Luketića i dokumantarna izložba o njegovom životu, naučnom i kulturnom radu povodom jubileja, devedesetog rođendana i šezdesetogodišnjice stvaralaštva i rada cijenjenog istoričara i publiciste, biće održane 3. avgusta u organizaciji javnih ustanova Narodna biblioteka Budve i Muzeji i galerije Budve (RJ Spomen dom Stefan M. Ljubiša).

Zapisi i pričanja Miroslava Luketića | Radio Televizija Budva

U programu jubileja učestvovaće akademik Zoran Lakić, mr Božena Jelušić i autor, dok će u muzičkom dijelu programa nastupiti ženska vokalna grupa Harmonija iz Budve.

Moderator će biti Stanka Stanojević, a proslava jubileja biće održana na platou između Moderne galerije i Spomen doma Stefan M.Ljubiša u Starom gradu sa početkom u 21 h.

U namjeri da ovaj veličanstveni jubilej ovjekovječi, Narodna biblioteka Budve je odlučila da objavi knjigu Zapisi i pričanja koja obuhvata Luketićeve bilješke, kazivanja i sjećanja o djetinjstvu i dječaštvu, štampane ranije kao Zapisi iz Rusije i Đedova pričanja i unukove priče.

Nadahnuto, toplo, sjetno i nestvarno lijepo, čarobno u današnjem ambijentu djeluju Luketićeve priče koje, osim pobrojanih ljepota, nose i sentimentalnu notu pripovijedanja koja će svakog, ama baš svakog taći u srce.

Za ovo, jubilarno izdanje urađene su male dopune u tekstu; naime, objavljenom tekstu Zapisa iz Rusije dodat je Epilog II, dok su Đedovim pričanjima i unukovim pričama dodate još dvije kratke priče: Sukob na Školju i Mitrovdan – a sve to pod novim "krovom" Zapisa i pričanja.