21-05-2014

Zaplijenjeno 120 gr kokaina, tri lica lišena slobode

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Budva su, zajedno sa službenicima Grupe za suzbijanje droge Bar, Budva i Ulcinj, otkrili i zaplijenili 120 grama kokaina i lišili slobode tri lica.

Zaplijenjeno 120 gr kokaina, tri lica lišena slobode | Radio Televizija Budva

Naime, policijski službenici su juče, 20. maja 2014. godine, postupajući naosnovu operativnih informacije, oko 18,30 časova u Mediteranskoj ulici U Budvi radi kontrole zaustavili putničko vozilo „Peugeot 107“, barskih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao S.M. (21) iz Bara, dok su se kao saputnici u vozilu nalazili B.O. (34) iz Bara i Đ.B. (29) iz Budve.

Pregledom vozila je, ispod zadnjeg desnog sjedišta, pronađeno 16 pakovanja – deset manjih i šest većih, sa 120 grama praškaste materije bijele boje za koju su policijski službenici posumnjali da je kokain.

Preliminarnom analizom pronađene materije potvđeno je da se radi o kokainu. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici.

Tri navedena lica su lišena slobde, zbog sumnje da su imala namjeru da pronađeni kokain stave u promet.

Oni su danas, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kokain je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.