20-12-2023

Započete pripreme predstave “Nadpop Kojović”, nove koprodukcije “Grad teatra”

U prostorijama Gradskog pozorišta Podgorica danas su počele probe predstave “Nadpop Kojović”, koju zajednički pripremaju JU “Grad teatar” i Gradsko pozorište Podgorica.


Foto: Press-služba “Grad teatra”

Ovu predstavu režira Vida Ognjenović koja je po narudžbi “Grada teatra” i napisala tekst po motivima književnog opusa i života budvanina Antuna Kojovića.

"Dramski komad bavi se životnim iskustvima ali i istorijskim okolnostima kroz skoro čitav jedan vijek koliko je živio Antun Kojović, prateći kako globalna dešavanja sa prijelaza 18. na 19. vijek tako i lokalne budvanske teme i likove i intimna previranja erudite i filantropa Kojovića u svemu tome. Ovo je projekat kojeg je prošle godine podržala Turistička organizacija Budve kroz konkurs za realizaciju projekata valorizacije kulturne baštine za 2022. godinu", naveli su iz Press-službe “Grad teatra”.

Pored Vide Ognjenović koja potpisuje tekst i režiju autorski tim čine i Vladislava Kanington (Cunnington), scenografkinja, Marija Pupučevska, kostimografkinja i Damjan Jovičin, kompozitor.

U predstavi igraju Nebojša Dugalić kao Antun Kojović, Pavle Popović, Mišo Obradović, Pavle Ilić, Davor Dragojević, Danilo Čelebić, Vukan Pejović, Ognjen Sekulić, Branka Femić, Katarina Krek, Lara Dragović, Ivana Mrvaljević i Una Lučić.

Planirano je da ovom predstavom bude otvoren 38. Festival “Grad teatar”.