12-11-2019

Započeti radovi renoviranja Pedijatrijskog odjeljenja, rok za završetak kraj novembra

Za renoviranje Pedijatrisjkog odjeljenja Doma zdravlja Budve, Sekretarijat za investicije Opštine Budva opredijelio je 20.000 eura. Radovi teku predviđenom dinamikom, a rok za završetak radova je kraj novembra.

Započeti radovi renoviranja Pedijatrijskog odjeljenja, rok za završetak kraj novembra | Radio Televizija Budva

"Opredijelili smo 20.000 eura za rekonstrukciju pedijatrije i poboljšanje uslova zdravstvene zaštite naših najmlađih. Imali smo razgovor sa predstavnicima Doma zdravlja, gdje smo prioritet dali stvarima koje su bile hitne i neophodne kao što su podovi, unutrašnja vrata, info pult i prijemno odjeljenje. Jako nam je drago i što smo došli do jednog EKG aparata, koji je obezbijeđen za ovo odjeljenje" kazao je za Polis Sekretar Sekretarijata za investicije, Vukašin Mijatović.

Izvođač radova je firma Mikro Mont iz Bijelog Polja, renomirani izvođač koji se pokazao u Kliničkom centru Crne Goreradeći uspješno slične poslove. Prije par dana su započeti radovi a kraj se očekuje za 15 dana.

Ministarstvo zdravlja, kako se moglo čuti na minulom skupštinskom zasijednaju, nije opredijelilo ni euro za sanaciju zdravstvenih ustanova u Budvi, koje su u jako lošem stanju. Opština, sa druge stran, nije dužna da izdvaja novac za sanacije zdravstvenih ustanova ali briga za najmlađe korisnike zdravstvenih usluga podstakla ih je da postupe kako treba.

"Prpeoznali smo ovo kao važan projekat. U pitanju je briga za najmalađe i tu nije bilo dileme da li treba ući u realizovanje" zaključio je Mijatović.

Zbog trenutnih radova na adaptaciji, odjeljenje Pedijatrije privremno je premješteno u prostorije Turističke ambulante.