27-09-2023

Zaposleni u Pošti u ponedjeljak kreću u generalni štrajk

Jedinstveni sindikat zaposlenih u Pošti Crne Gore, koji zahtijevaju uvećanje zarada, organizovaće u ponedeljak štrajk, odlučeno je nakon današnjih pregovora predstavnika štrajkačkog odbora tog sindikata i uprave Pošte.

Zaposleni u Pošti u ponedjeljak kreću u generalni štrajk | Radio Televizija Budva

(Foto: RTCG)

Iz Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti, su kazali da su pregovorima prisustvovali izvršni direktor preduzeća, predsjednik i članovi Borda direktora, direktorica svih regionalnih centara i direktor Regionalnog centra Podgorica, kao i predstavnici drugog sindikata.

“I pored svih argumenta iznijetih od predstavnika štrajkačkog odbora, nakon tročasovnih pregovora, poslodavac je ostao dosljedan ranije iznijetom stavu da ne može da se izjasni o mogućnosti povećanja zarada dok se ne sačini devetomjesečni bilans poslovanja”, navodi se u saopštenju.

Iz Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti su ocijenili da se poslodavac krajnje neodgovorno odnio prema utemeljienom i na argumentima zasnovanom štrajkačkom zahtjevu.

“Štrajkački odbor je donio odluku da nastavi sa započetim aktivnostima i realizacijom štrajka zakazanog za 02. oktobra čemu će i poslodavac biti obaviješten”, piše u saopštenju.

PRATITE NAS NA