03-09-2022

Završen 16. Petrovac Jazz Festival: Manifestacija ostala na visini zadatka

Dva festivalska dana pokazala su da jedini jazz festival sa dugom tradiciom svaki put opravda svoje postojanje kroz program koji ponudi. U vrijeme postapandemije manifestacija je ostala na visini zadatka, u nadi da se već od sledeće godine vraća i uhodana staza programa sa raznim ljetnjim školama jazza, jazz kampovima, projekcijama filmova, i to na više lokacija u Budvi i Petrovcu, saopšteno je iz Petrovac Jazz Festival Team-a.


Foto: Petrovac Jazz Festival

Organizatori su se detaljnije osvrnuli na ovogodišnji festival na kojem je nastupilo pet muzičkih sastava.

"Prvo veče uobličili su Marija Božović i njen bend, sa predivnim programom etno muzike obojenim jazzom i bila nam je cast da je ista umjetnica otvorila ovogodišnje izdanje festivala. Poslije su nastupili Mauro Sigura i njegov kvartet sa veoma zanimljivim spojem etno i jazz ritmova, obojenim pitkim tonovima koje je ne mali broj publike ostavio u dobrom raspoloženju.


Marija Božović, Foto: Petrovac Jazz Festival


Mauro Sigura, Foto: Petrovac Jazz Festival

"Drugo i završno veče manifestacije obojili su prvo jedan od najstarijih blues bendova, koji je osnovan 1968, Vojvođanski Blues Band, čiji su članovi dvosatnim programom pred prepunom terasom hotela "Palas Lux" u Petrovcu dali dobru i nezaboravnu energiju i uvertiru za Maksa Kočetova i njegov kvintet, sastav koji je zatvorio festival. Kočetov je sa novim i starim pjesmama, uz svoj prepoznatljivi zvuk saksofona, izveo mnogobrojnu publiku da zapleše uz melodije. Na kraju su uz All Stars druge veceri svi zajedno izveli i fantastični jam session i pokazali da muzika nema granice i da samo dobre vibracije daju jos bolje raspoloženje koje ne zna za vrijeme i mjesto", naveli su u saopštenju.


Vojvođanski Blues Band, Foto: Petrovac Jazz Festival

Iz Petrovac Jazz Festival Team-a kazali su da je opravdan i moto "Neka svaka naša manifestacija bude vaša destinacija", ističući da su mnogobrojni posjetioci iz Crne Gore, regiona i svijeta ponovo posetili festival.

"Ovim putem zahvaljujemo svim izvođačima bez kojih manifestacija ne bi bila ono što jeste. Zahvaljujemo i našim tradicionalnim prijateljima festivala, bez kojih se on ne bi mogao održati, Opštini Budva, Turističkoj organizaciji opštine Budva, HG Budvanska Rivijera, Institutu za kulturu Italije u Beogradu. Zahvaljujemo i predanom festivalskom timu Petrovac Jazz Festivala kao i produkciji Vinyl M, koji je i ovaj put bio na nivou zadatka. Pripreme za 17. Petrovac Jazz Festival su već u toku,
vidimo se 2023. sa dosta iznenađenja i dobrih ritmova", zaključili su.