07-02-2016

Završen 17. Kup mimoza u sportskom ribolovu

Juče je u Baošićima dodjelom priznanja najuspješnijem pojedincima i ekipama svečano završen 17. Kup mimoza u sportskom ribolovu na kojem je učestvovalo 19 ekipa iz Italije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore sa 60 takmičara.

Završen 17. Kup mimoza u sportskom ribolovu | Radio Televizija Budva

Takmičenje se odvijalo u tri discipline i to: ribolov tunjom iz barke i štapom iz barke koje su se bodovale za pojedinačni i ekipni plasman i
ekološki ribolav (uhvatim, upiši i vrati u more) koja se bodovala samo pojedinačno.

Pojedinačno u disciplini štapom iz barke prvi je bio David Pinezić iz SRK „Meduza“ Rovinj sa 2.600 bodova, drugi Milorad Škrokov iz RD „Oradela“ Piran sa 2.350 , a treći Dejan Sijerković iz KSR „Ribar“ Baošići sa 1.985 bodova.
Ekipno prva je bila ekipa „Meduza“ Rovinj, druga „Ribar“ Baošići, a treća „Pagar – 1“ Tivat.

U disciplini tunjom iz barke prvi je bio Zdravko Damjanović KSR „Ribar“ Baošići sa 2.350 bodova, drugi Dejan Beljkaš KSR „Delfin“ Budva sa 1.570, a treći Aleksandar Milosavljević KSR„Igalo“ sa 1.050 bodova.
Ekipno najuspješnija je ponovo bila ekipa „Meduza“ Rovinj, druga ekipa „Igalo“, a treća „Delfin“ Budva.

U konačnom plasmanu prvi je bio David Pinezić iz SRK „Meduza“ Rovinj sa 5 plasmanskih bodova , drugi Damjanović Zdravko iz KSR „Ribar“ Baošići sa 10, a treći Dejan Sijerković iz istog kluba sa 15 bodova. Ekipni pobjednik 17. Kupa mimoza je ekipa „Meduza“ Rovinj sa 2 boda, drugo je ekipi „Ribar“ Baošići sa 6, treća „Igalo“ sa 8, koliko ima i četvrta „Delfin“ Budva, dok je peta bila ekipa „Pagar“ – 2 sa 11 bodova.

U ekološkom ribolovu u kojem se iz svake ekipe lovio po jedan takmičar prvi je bio Miloš Dašić iz KSR „Igalo“, drugi Dejan Beljkaš KSR „Delfin“ Budva, a treći Bojan Zurovac KSR „Dinigla“ Bijela.

I pored izuzetno loših vremenskih uslova – jakog vjetra Savez za sporski ribolov na moru Crne Gore i tehnički organizator KSR „Ribar“ Baošići uz pomoć klubova „Pagar“ Tivat, „Dinigla“ Bijela, „Bokeška jedra“ Đenovići i „Iglao“ izuzetno dobro su organizovali ovo takmičenje, za šta su dobili priznanje od svih učesnika iz inostranstva.