21-10-2019

Završen Treći Kongres stomatologa Crne Gore

Uspješno je završen trodnevni Treći Kongres stomatologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem u Budvi u Hotelu Mediteran, pod nazivom “Stomatologija danas”.

Završen Treći Kongres stomatologa Crne Gore | Radio Televizija Budva

Stomatološki kongres je okupio preko 450 učesnika iz Crne Gore, Srbije, Republike Srpske, Federacije BiH, Albanije i Makedonije. Na kongresu su učesnici imali prilike da čuju predavanja od 23 renomirana profesora iz Regiona i šire, koji su zajedno obuvatili sve teme iz oblasti stomatologije.

Na svečanom otvaranju koje se održalo 17. oktobra takođe u Hotelu Mediteran prisutnim gostima, zvanicama i stranim delegacijama se obratio Predsjednik Stomatološke komore Crne Gore dr Goran Mandić.

Svečano otvaranje Kongresa su podržali i državni sekretar Ministarstva zdravlja Milovan Vujović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić i gradonačelnik Budve Marko Carević.

Predsjednik Stomatološke komore dr Mandić je u sklopu svečanog otvaranja udijelio zahvalnice za doprinos radu Kongresa i Stomatološke Komore predsjednicima Stomatoloških komora iz okruženja.

Stomatološka komora Crne Gore nakon već trećeg uspješno orgnaizovanog Kongresa bilježi sve veći rast učesnika i zainteresovanost, što ovakav događaj pretvara u tradicionalni, te se Organizacioni odbor već priprema za realizaciju 4. Kongresa stomatologa i 26. Kongresa Balkanske stomatološke zajednice (BaSS.)