10-09-2023

Završena evaluacija prijava za predloge festivalskih sadržaja iz oblasti nauke i inovacija

Nakon evaluacije velikog broja pristiglih prijava na konkurse Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, koji su imali za cilj da uključe predstavnike naučnoistraživačke i inovacione zajednice u kreiranje sadržaja koji će biti sastavni dio programa Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”, pozitivno je ocijenjeno čak 37 projekata odnosno predloženih festivalskih aktivnosti.


Foto: MNTR

Kako je saopšteno iz Ministarstva nauke, Komisije za ocjenu pristiglih prijava su predložile da od ukupno 67 pristiglih prijava, bude podržano 24 iz oblasti nauke, odnosno 13 iz oblasti inovacija, uz predlog za optimizaciju budžeta određenog broja prijava, u skladu sa preporukama članova Komisije.

"Podsjećamo, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja je, povodom Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”, raspisalo dva namjenska konkursa početkom jula mjeseca, u ukupnom iznosu od 100.000 eura, sa rokovima prijave do 21. avgusta. Svi zainteresovani su bili pozvani da budu dio ovogodišnjeg Festivala i daju svoj direktan doprinos kroz konkretne predloge festivalskih aktivnosti iz oblasti nauke i inovacija. Sredstva za potrebe realizacije aktivnosti po Konkursu su iznosila 50.000 eur, a sufinansiranje po jednoj prijavi za predloge projekata promocije nauke i istraživanja ograničeno je na 3.000 eur, odnosno na 5.000 eur za predloge inovativnih programa", zaključuju u saopštenju.