08-06-2023

Zbog dojava o bombama evakuisani i đaci budvanskih škola

Policija je obaviještena o dojavama o bombama u nekoliko škola u Crnoj Gori, ali i Skupštini koja je evakuisana. Iz Uprave policije su za TVCG nezvanično saopštili da preduzimaju mjere i radnje u ovom slučaju te da su u toku pregledi.


(Foto: RTCG)

Kako saznaje TVCG, dojava o postavljenom eksplozivu stigla je i na adresu OŠ "Risto Ratković" u Bijelom Polju, pa je nastava obustavljena.



Podsjetimo, u decembru prošle godine prosvjetne vlasti obustavile su redovnu, a uveli onlajn nastavu u obrazovnim ustanovama, nakon što je na mejlove 93 crnogorske škole stigao prijeteći mejl o postavljenim bombama, koje su se pokazale lažnim.

Policija je tada saopštila da je, uz pomoć čeških kolega, za lažne prijeteće mejlove osumnjičila maloljetnog državljanina Češke Republike.

Dojave i u budvanskim školama

Dojave o bombama stigle su i na adrese OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" i Druge osnovne škole, kao i OŠ "Mirko Srzentić u Petrovcu, a evakuacija učenika je u toku, potvrđeno je našem portalu iz Odjeljenja bezbjednosti Budva.

Takođe, iz SMŠ "Danilo Kiš" potvrđeno je da je dojava sa prijetećim porukama stigla i na njihovu adresu.

Dojave i u Tivtu i u Baru

Kako Radio Tivat nezvanično saznaje, dojava je i u tivatskim školama.

Policija će izvršiti evakuaciju, izvijestio je Radio Tivat.

Nakon dojave da su u barskim osnovnim školama „Blažo Jovov Orlandić“, „Meksiko“ i „Srbija“, kao i Srednjoj stručnoj školi, postavljene bombe, u toku je evakuacija učenika, javlja portal Bar info.


Izvor: Portal RTCG/Radio Tivat/Bar info