09-06-2023

Zbog dojave o bombi zatvoren šoping centar TQ Plaza u Budvi

Nakon dojave o postavjenoj bombi, policija je danas pretražila i kompletnu zgradu šoping centra TQ Plaza u Budvi koji je zatvoren od jutros od 9:15h.


Foto: portal RTV Budva

Prema informacijama sa terena šoping centar je trenutno zatvoren, zatvoreni su i lokali koji se nalaze na polu-otvorenom ispred centra.

Kako su nam na licu mjesta kazali očevici i zaposleni, nešto poslije 9 sati iz službe obezbijeđenja prenijeli su im nalog menadžmenta TQ Plaze da obustave rad. Zaposleni u lokalima nemaju informaciju kada će centar biti tačno otvoren.

Kako je našem portalu saopšteno iz budvanske policije, istraga je u toku, a pretragom objekta nisu pronašli eksplozivne naprave.

Ekipa našeg portala prilikom izlaska na teren oko podneva nije zatekla policijske službenike na licu mjesta.


Foto: portal RTV Budva

Više crnogorskih škola i vrtića i jutros je dobilo dojave o postavljenim bombama. Ministarstvo prosvjete saopštilo je da će se nastava danas odvijati onlajn, a otkazuju se i eksterni ispiti za polumaturante.

Jutros na adrese policije i više medija stigli i mejlovi da su kanisteri sa otrovnim nervnim gasom postavljeni u više institucija u Crnoj Gori.

U mejlu se navodi da su kanisteri postavljeni u podgoričkom Višem sudu, sudu za prekršaje, Osnovnom sudu u Podgorici, Osnovnom sudu u Baru, sudovima za prekršaje u Kotoru i Budvi, Upravi carina.

Upozorava se da svaki uređaj deset minuta nakon ispustanja nervnog agneta detonira tri kilograma po kanisteru plastičnog eksploziva C4.

“Korumpirano institucije koje šuruju sa albancima, ciganima, jevrejima, čamugama i ostalim robovskim rasama koje su na ovaj svet dosle samo da služe belom čoveku nemaju mesta u novom svetskom poretku. Nasem svetskom poretku! Dugu i bolnu smrt vam zeli vas O9A!”, piše u mejlu.

Ističe se da su svi uređaji podešeni da ispuste toksine danas u osam sati.


D.B./M.S.