31-05-2019

Zbog izgradnje kuržnog toka u Bečićima privremeno dislociran spomenik

Zbog potrebe izgradnje kružnog toka kod skretanja za ulicu Dionisija Mikovića, u okviru DUP-a Bečići, bilo je potrebno privremeno dislocirati postojeći spomenik posvećen žrtvama i akcijama Drugog svjetskog rata, jer se nalazi u trupu buduće saobraćajnice, pa samim tim postojeća lokacija ne odgovara planskom dokumentu, saopšteno je iz Sekreterijata za investicije.

Zbog izgradnje kuržnog toka u Bečićima privremeno dislociran spomenik | Radio Televizija Budva

Kako ističu, navedeni spomenik će nakon završetka izvođenja radova na predmetnoj lokaciji biti vraćen, pri čemu će se voditi računa da se spomeniku obezbijedi odgovarajuće mjesto, vidljivost i okruženje kakvo zaslužuje.

"Spomenik je modularan, odnosno sastoji se iz nekoliko djelova i juče je demontiran bez značajnih oštećena, i kao takav transportovan na čuvanje. Takođe, Sekretarijat za investicije je sa firmom koja je izradila i postavila spomenik postigao dogovor da će se svi nedostaci i oštećenja koji budu nastali prilikom transporta i čuvanja spomenika do njegovog vraćanja na lokalitet biti otklonjeni, odnosno da će Spomenik biti vraćen na lokaciju u prvobitnom stanju", zaključuje se u saopštenju.