07-04-2023

Zbog nepoštovanja saobraćajnog znaka sankcionisano 40 vozača

Saobraćajna policija je, zbog nepoštovanja saobraćajnog znaka, sankcionisala 40 vozača u podgoričkom naselju Zagorič, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog nepoštovanja saobraćajnog znaka sankcionisano 40 vozača | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/arhiva

Iz policije su kazali da su njihovi službenici realizovali lokalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na području naselja Zagorič pod nazivom „Nepoštovanje saobraćajnog znaka“.

„Službenici Stanice policije za bezbjednost saobraćaja su u utorak i srijedu, od sedam do devet sati i 30 minuta, spoveli tu akciju koja je rezultirala izdavanjem 40 prekršajnih prijava“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je zbog nepoštovanja semafora sankcionisano 17 vozača, dok su zbog nepoštovanja saobraćajnog znaka – preticanje kolone vozila na neisprekidanoj liniji, sankcionisana 23 vozača.

Oni su kazali da su zbog pojačanog inteziteta saobraćaja ulicom Nikole Tesle, II Crnogorskog bataljona u vremenskom intervalu od sedam do devet sati, stupili u kontakt sa Sekretarijatom za saobraćaj u cilju produžavanja vremenskog intervala zelenog talasa na sve tri raskrsnice koje su regulisane semaforom.

„A kako bi protok saobraćaja bio brži, poštovali se saobraćajni propisi i na taj način smanjio broj saobraćajnih prekršaja“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će patrole saobraćajne policije nastaviti da na navedenim lokacijama preduzimaju aktivnosti u cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja i poštovanja saobraćajnih propisa.