11-10-2021

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju na putu Kotor - Budva kažnjen zatvorom

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je državljaninu Srbije N.M. (27) kaznu zatvora od 15 dana, jer je na magistralnom putu Kotor-Budva upravljao motociklom u alkoholisanom stanju.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju na putu Kotor - Budva kažnjen zatvorom | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

On je u mjestu Radanovići upravljao motorom pod dejstvom 2,23 promila alkohola u organizmu.

"Dana 10.10.2021. godine u hitnom postupku, sudija Suda za prekršaje u Budvi - odjeljenja u Kotoru Ivana Vukasović izrekla je okrivljenom N.M.(1994) iz Mladenovca, republika Srbija, kaznu zatvora u trajanju od 15 dana jer je na magistralnom putu Kotor-Budva u mjestu Radanovići upravljao motociklom u alkoholisanom stanju pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2,23 promila", saopštio je vršilac dužnosti predsjednika suda i sudija portparol Marko Đukanović.

Zbog vožnje neregistrovanog motocikla, okrivljenom je izrečena novčana kazna u iznosu od 125 eura, koja je zbog nemogućnosti naplate zamijenjena u dodatnih pet dana zatvora.

"Okrivljenom je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motociklom na teritoriji Crne Gore. Odmah po izricanju rješenja, okrivljeni je upućen na izdržavanje kazne u UIKS", navedeno je u saopštenju.