20-10-2021

Zdrav doručak za cijelu porodicu: Brza pita od jaja i povrća

Ova pita veoma se brzo priprema, a biće veoma zdrav i hranljiv doručak za cijelu porodicu.


FOTO: SHUTTERSTOCK

Ukusno i hranljivo, jaje samostalno obezbjeđuje kompletan obrok, ili je glavni sastojak mnogih jela, koja bez njega ne bi bila ista. Ova namirnica je visokog nutritivnog nivoa jer sadrži čak petnaest vitamina i minerala.

Kao izvor proteina, jaje može potpuno da zamijeni meso, čak ima veću biološku vrijednost. Relativno je niske kalorijske vrijednosti, lako svarljivo.

Može da se pripremi na mnogo načina, a kada se jajima doda povrće, obrok postaje kompletan i obezbjeđuje sve potrebne nutrijente za zdrav početak dana.

Za pripremu pite od jaja i povrća potrebno vam je onoliko jaja u zavisnosti od toga za koliko ljudi pripremate doručak, a od povrća paprike, krastavac, tikvice, luk, brokoli, ali i svo drugo koje imate u frižideru ili špajzu.

Priprema:

Razbijte jaja, umutite viljuškom, posolite, dodajte sjeckane krastavčiće, kašičicu ajvara, po želji još neko sjeckano povrće, sjedinite i sipajte u dublji tiganj sa zagrijanim maslinovim uljem. Ispecite, sjecite na trouglove i poslužite uz jogurt ili kisjelo mlijeko.

Prijatno!


(yumama.mondo.rs)