24-10-2023

Zec: Počelo prijavljivanje penzionera za kupovinu zimnice po povoljnim uslovima

Nikola Zec, predjednik Udruženja penzionera Budve pozvao je sve zainteresovane penzionere da se prijave za nabavku zimnice po povoljnim uslovima plaćanja.

Zec: Počelo prijavljivanje penzionera za kupovinu zimnice po povoljnim uslovima | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Penzioneri treba lično da se interesuju u prostorijama penzionera Budve, pogledaju ponudu mesa i odluče se koje artikle žele.

"Svake godine imamo taj program. Ove godine malo kasni, dobili smo ponude. Svako ko je zainteresovan za zimnicu može doći u udruženje penzionera, imamo tamo ponude i veliku paletu proizvoda tako da mogu doći da izaberu ono što ih interesuje. Pogodnost je što je plaćanje u 10 mjesečnih rata", istakao je Zec gostujući u jutarnjem programu na TV Budva.


Zec / Foto: printscreen

Standard budvanskih penzionera varira, ali činjenica je da ima dosta onih koji jedva preživljavaju.

"Penzioneri su najsiromašniji. Ima penzija koje su dosta dobre i sa kojima se može živjeti ali je više onih koje su stvarno male tako da se jedva sastavlja kraj sa krajem. Ukoliko penzioneri nemaju drugih prihoda, da izdaju ležajeve ili rade nešto dodatno, teško je, ali opet svako je dobio penziju onako kako je zaslužio. Na današnjoj skupoći i inflaciji teško da mnogi penzioneri mogu da održe neki standard sa penzijom manjom od 400 eura. Oko 30 odsto penzionera u Budvi ima oko 300 eura penziju mjesečno", naveo je Zec.

Najugroženiji su bolesni penzioneri i invalidi.

"Imamo dosta bolesnih i invalida. Njih pomažemo, snalazimo se na neki način, pomogne lokalna uprava, izdvojimo od naših prihoda od članaraine i pomažemo penzionerima u teškom zdravstvenom stanju. Do prije dvije godine bila je godišnja stavka pomoći penzionerima od 10 hiljada eura od Ministarstva rada i socijalnog staranja. To ne znamo zašto je ukinuto, bilo je reakcije, i predloga da se izađe na ulice, ali od toga se odustalo", kazao je.

Zec je istako da penzioneri vole druženja i razonodu, pa je u planu organizacija još jednog izleta krajem ovog ili početkom narednog mjeseca.

J.M.