20-02-2024

Air Montenegro iznajmio avion za ljetnju sezonu

Air Montenegro saopštio je da će, osim dva vlasnička aviona tipa Embraer E195 i iznajmljenog Airbusa A320, flotu te kompanije tokom predstojeće ljetnje sezone činiti i iznajmljeni Embraer E190.


(Foto: Air Montenegro)

U oktobru prošle godine nacionalni avioprevoznik je sa hrvatskom aviokompanijom Trade Air potpisao ugovor o zakupu aviona A320, a u cilju dodatnog širenja flote za ljetnju sezonu danas je potpisan ugovor o zakupu još jednog aviona, sa ukrajinskom kompanijom Windrose. Windrose je aviokompanija koja primatno pruža ACMI i charter usluge, a ugovorom između Air Montenegra i pomenutog prevoznika avion E190 je iznajmljen po principu wet leasea, odnosno sa posadom.

Air Montenegro je, kako navode, sa Windroseom sarađivao i 2023. godine, a tokom ovogodišnje ljetnje sezone E190, u dualnoj konfiguraciji-biznis i ekonomske klase, će biti angažovan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra.

"Dodatni avioni omogućavaju Air Montenegru da širi svoju mrežu destinacija i pruži veći broj letova kako bi zadovoljio potrebe putnika tokom ljetnje sezone", stoji u saopštenju.

Ovim korakom, poručuju, avioprevoznik nastoji da osigura visok nivo usluge tokom putovanja za sve svoje putnike i odgovori povećanoj tražnji tokom ljeta.

Dodatnim resursima, kako su kazali, Air Montenegro ostaje posvećen pružanju pouzdane i efikasne usluge, dok nastavlja da unapređuje svoju ponudu i širi prisustvo na tržištu vazdušnog saobraćaja.