Ekonomija

06-10-2022

(VIDEO) Popović: Nećemo stati dok svi putevi ne budu završeni

Sekretarijat za investicije Opštine Budva na čijem je čelu Joko Popović u predhodnom periodu sproveo je veliki broj kapitalnih investicija među kojima je značajna rekonstrukcija Solunske ulice. Vrijednost radova Solunske ulice iznosila je 227.063,89 evra.

05-10-2022

Zarade u To Montenegru dostižu i do 7.000 eura mjesečno

Novi Odbor direktora To Montenegra tražio je na posljednjoj sjednici izmjenu sistematizacije u dijelu opisa pojedinih radnih mjesta, kako bi se izbjeglo isplaćivanje previsokih zarada, koje tokom sezone dostižu 7.000 eura, saznaje Pobjeda iz izvora u državnom avio-prevozniku.

04-10-2022

Postoji osnovanost da cijene struje ostanu iste i 2023. godine

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin ponovio je da do kraja godine neće biti poskupljenja struje, ističući kako nastavljaju s popustima. Kad je u pitanju 2023. godina, kaže da ne zavisi sve od EPCG. Ističe i da planskih restrikcija neće biti.

04-10-2022

Smanjena kupovna moć građana, inflacija 15 odsto

Prema analizi koju je napravio Centra za ekonomske i evropske studije kupovna moć građana Crne Gore je smanjena, zbog veoma visoke stope inflacije od čak 15 odsto. Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori od 718 eura, koliko je iznosila u avgustu, je realno niža za 5,7 odsto u odnosu na januar 2022. godine. To znači da je crnogorski građanin/građanka za 718 eura zarade iz avgusta mogao kupiti manje roba i usluga nego za 686 eura, koliko je zarada prosječno iznosila u januaru.

03-10-2022

Euro ojačao prema dolaru

Dolar je ove sedmice oslabio prema korpi valuta, pri čemu se kurs eura odmakao od najnižeg nivoa u 20 godina, jer bi zbog visoke inflacije Evropska centralna banka (ECB) ponovno mogla agresivno da poveća kamatne stope.

30-09-2022

(VIDEO) Projekat vijeka: „Budvanska školjka“ kao simbol promjene vizuelnog identiteta Budve

U velikoj Sali skupštine Opštine Budva danas je održana konferencija povodom raspisivanja međunarodnog konkursa za izradu idejnog urbanističko - arhitektonskog rešenja šetališta „Budvanska školjka“ Budva-Bečići I faza. Konferenciji su prisustvovali predsjednik Opštine Budva Milo Božović, ministar ekonomskog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore Goran Đurović, direktor JP „Morsko dobro“ Mladen Mikijelj, predjsednik Upravnog odbora JP Morsko dobro Blažo Rađenović i glavni gradski arhitekta Opštine Budva Vladan Stevović.

30-09-2022

Damjanović na samitu u Bečićima: Unaprjeđenje dijaloga i saradnje svih finansijskih institucija regiona važniji nego ikada

,,Ključ svake ozbiljne ekonomije, naročito male, otvorene i fleksibilne, počiva na saradnji, prevashodno regionalnoj koja je predsulov stabilnosti i oporavka,krizom pogođenih ekonomija”- poručio je ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović na najvećem godišnjem regionalnom finansijskom i monetarnom skupu na temu ,,Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima izraženih geopolitičkih rizika” koji se održava u Bečićima.

29-09-2022

Prosječna zarada u avgustu 718 EUR

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je, prema podacima Monstata, iznosila 718 EUR, što je 0,6 odsto više u odnosu na jul.