23-01-2019

Besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja Budva

Besplatni preventivni pregledi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, biće nastavljeni u budvanskoj zdravstvenoj ustanovi tokom 2019. godine, potvrdila je za TV Budva v.d. direktorice Doma zdravlja Budva, dr Vesna Vučetić.

Besplatni preventivni pregledi u Domu zdravlja Budva | Radio Televizija Budva

Budvanski Dom zdravlja pruža zdravstvene usluge za oko 30 hiljada osiguranika, a trenutno su angažovana 23 ljekara, 36 medicinskih sestara i tehičaa i sedam laboranata.

Pored brojnih aktivnosti koje će se realizovati u narednom periodu, fokus će biti na unapređenju preventivnih pregleda svih osiguranika.

"Pružamo usluge preventibnih i kurativnih pregleda, usluge fizikalne medicine, biohemisjeks lan+boratorije, mikrobiologije isl. Otprilike oko 500 ljudi dnevno posjeti Dom zdravlja.

Trudimo se da pojačamo broj preventivnih pregleda, i to će nam biti cilj i ove i narednih godina. Dakle, na prvom mjestu nam je da preventivu znatno unaprijedimo.

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice se obilležava od 21. do 27. januara, u cilju podizanja svijesti žena o raku grlića materice i načinima prevencije, pa dr Vučetić apeluje na sve pripadnice ljepšeg pola da makar jednom godišnje odvoje vrijeme za svoje zdravlje i urade pregled.