04-09-2020

Božović: Poništićemo sve odluke nelegalne garniture

Sve odluke koje je u prethodna dva i po mjeseca donijela uprava na čelu sa Nikolom Divanovićem su nelegelne i biće poništene, počev od nezakonitih zakazivanja i održavanja sjednica lokalnog parlamenta, odluka koje su na tim neleganim zasjedanjima donošene, do rješenja i odluka koje su donijeli nelegalno izabrani sekretari i načelnici opštinskih sekretarijata i službi, poručio je gradski menadžer i visoki funkcioner budvanskog Demokratskog fronta Milo Božović.


Foto: Vijesti

Božović, koji je drugi na listi "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve", najavio je da će na prvom skupštinskom zasjedanju nove vlasti biti donijeta odluka da se poništi sve ono što je nezakonita uprava donosila. On je podsjetio da je Carević još ranije pokrenuo sudski postupak nakon što je zakazana i održana nelegalna sjednica u konferencijskoj sali turističkog naselja "Slovenska plaža", kada su smijenjeni gradski čelnici.

"Istrajaćemo da se taj sudski postupak sprovede do kraja, jer ne priznajemo konstituisanje takve protivzakonite vlasti, pa i svega onoga što je iz toga proisteklo. Sve odluke, pa čak i one koje su, ako se može reći dobre, koje je donijela nelegalne vlast, mi ćemo poništiti. To je stav od koga nećemo odustati, jer sve vrijeme protesta jasno smo tvrdili da je u pitanju nelegalna i silom porekrajana izborna volja građana", kazao je Božović.


Foto: Vijesti

On je i najavio da će se u daljim postupcima nova uprava, čije se konstituisanje očekuje i najkraćem roku, baviti i procesuiranjem onih koji koji su u proteklih dva i po mjeseca i pored upozorenja radili protivzakonito, jer ima indicija da je to svjesno rađeno zarad ličnih interesa.

A Divanovićeva administracija je za dva i po mjeseca uspjela da smijeni i postavi nove odbore direktora u Komunalnom preduzeću, Vodovodu, Mediteran reklamama, Parking servisu, Mediteranskom sportskom centru, Sportsko rekreativnom centru, ali i odbor povjerenika u Radio televiziji Budva. Glasovima odbornika DPS, SD, Crnogorske i Stevana Džakovića smijenjeno je više desetina ljudi, i postavljeni kadrovi bliski toj većini. Postavljeni su i novi vršioci dužnosti direktora, a Divanović je smijenio i sve sekretare koji su bili vršioci dužnosti i postavio kadorve, uglavnom iz redova DPS-a.

Iz administracije je otpušteno više desetina radnika koji su bili na ugovoru, a otkazi su pljuštali i u Komunalnoj policiji i inspekciji, Vatrogasnoj službi. Poništavanjem svih ovih odluka o imenovanjima i razrješenjima, onemogućiće se brojnim kadrovima bliskim tadašnjoj većini da pokrenu sudske postupke za naknadu štete.

Osim toga, svi oni građevinski investitori koji su dobili zeleno svjetlo u prethodnih dva mjeseca od Divanovićeve administracije da mogu da grade, moraće da se suoče sa time da će sva ta rješenja biti poništena. Poništiće se i odluke koje je donio svaki od opštinskih sekretarijata, a pod lupom će biti i naplata poreza.

Opština prazna, funkcioneri ne dolaze na posao

Ključni kadrovi odlazeće administracije proteklih dana, od kada su završeni izbori, praktično i ne dolaze na posao. Kako se Opština Budva nalazi u jednoj od najtežih situcija, jer blokadu računa nije uspjela da riješi administracija Divanovića, to je konstituisanje nove uprava prioritet, kako bi zaposlima bila isplaćena zarada i lokalna uprava koja je proteklih mjeseci bila blokirana, konačno profunkcionisala.

Na blokiranom računu ima više od tri i po miliona eura, pa se očekuje da bi već naredne sedmice trebalo da bude zakazana konstitutivna sjednica Skupštine opštine.

Tri izborne liste "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve", "Dragan Krapović - Budva je naša nacija" i "URA za sve građane Budve - Crno na bijelo" dogovorile su se o konstituisanju vlasti u Budvi u najkraćem mogućem roku. Carević će biti novi stari gradonačelnik, dok će Demokratama pripasti mjesto šefa parlamenta.


Izvor: Vijesti