08-04-2024

Budvanski talenti dominirali na Međunarodnom takmičenju pijanista u Užicu

Na VI Međunarodnom takmičenju mladih pijanista, koje je održano u Užicu od 3. do 7. aprila ove godine, u organizaciji Muzičke škole "Vojislav Lale Stefanović", učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi ostvarili su izvanredne rezultate, osvajajući zaslužene nagrade.


Foto: Škola za osnovno muzičko obranovanje u Budvi/fb

Kako je saopšteno škole, Nora Medin, učenica II razreda u klasi profesorice Dragane Jovičić, osvojila je prvu nagradu u pretkategoriji. Nađa Bojanić, učenica III razreda pod mentorstvom profesorice Ljubice Gavrilović, takođe je osvojila prvu nagradu u pretkategoriji. Petar Marojević, učenik V razreda koji pohađa časove kod profesorice Dragane Medin, postigao je izvanredan uspeh osvojivši prvu nagradu u kategoriji A. Nemanja Radulović, učenik VIII razreda koji je pod mentorstvom profesora Novaka Pavličića, osvojio je prvu nagradu u kategoriji C, uz specijalnu nagradu od 100 bodova.

Ovo izuzetno postignuće učenika iz Budve na Međunarodnom takmičenju pijanista je izazvalo veliko oduševljenje i ponos u njihovoj školi. Čestitke su upućene kako divnoj djeci, tako i njihovim posvećenim mentorima, čija je podrška i stručno vođenje doprinjela ovim izvanrednim uspjesima.

Prvo takmičenje mladih pijanista “Vojislav Lale Stefanović” održano je 2017. godine kao školsko takmičenje sa gostovanjem učenika iz susjednih gradova regiona, a u medjuvremenu je preraslo u prestižnu smotru najboljih mladih pijanista iz cijele Srbije. Ove godine takmičenje, sa prijavljenim učesnicima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, dobija međunarodni karakter.

Zbog svog prestiža, renomea i značaja ova manifestacija dio je i projekta “Užice nacionalna prestonica kulture”.

D.B.