22-11-2023

Danas oblačno sa kišom, do 18 stepeni

Pretežno oblačno, povremeno kiša, ponegdje pljuskovi i grmljavina. U višim planinskim predjelima, na sjeveru, tokom dana susnježica i snijeg.

Danas oblačno sa kišom, do 18 stepeni | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

U popodnevnim satima padavine će oslabiti, krajem dana i tokom noći na jugu i prestati. Vjetar u jutarnjim satima mjestimično umjeren, jugoistočni, u popodnevnim satima sjeverni i sjeveroistočni, umjeren do jak, krajem dana i tokom noći na udare i veoma jak. Najviša dnevna temperatura vazduha od 2 do 18 stepeni. Jutarnja temperatura vazduha u sjevernim predjelima u većini mjesta će ujedno biti i najviša dnevna.

Prognoza za pomorce:

UPOZORENJE: Mjestimični udari SE i S vjetra 25-40 čvorova i more talasasto do jače talasasto.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Prostrana visinska dolina u sklopu ciklona sjevera Evrope primiče se Jadranu. U prizemlju ciklon u oblasti sjeverne Italije.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA: Vjetar SE i S u pojačanju, 10-24, mjestimično na udare od 25 do 40 čvorova. More u jačanju 3-4, od sredine dana mjestimično 4-5. Vidljivost 10-20, pri jačoj kiši ili pljusku ispod 10km. Pretežno oblačno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina. Intenzivnije padavine u drugom dijelu dana i tokom noći, ponegdje se očekuju obilne padavine. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14 do 16 stepeni.