11-02-2024

Feštađuni na humanitarnom karnevalskom balu u Rijeci

I ove godine kao neizostavan dio Riječkog karnevala, u organizaciji Grada Rijeke i Rotary kluba Sv. Vid Rijeka, uz podršku Turističke zajednice grada Rijeke održan je tradicionalni Humanitarni karnevalski gala party.

Feštađuni na humanitarnom karnevalskom balu u Rijeci | Radio Televizija Budva

Foto:


Gala party, odnosno, karnevalski bal kako se nekada zvao, održani su sinoć u Guverneovoj palati.

Riječ je o 24. karnevalskom balu, odnosno 19. balu po redu koji nosi humanitarnu svrhu, koja će ove godine biti usmjerena prikupljanju sredstava NVO Uzor koja organizuje aktivnosti pomoći, podrške i zaštite ranjivih grupa u cilju razvoja kulture nenasilja, tolerancije, socijalne solidarnosti, promocije zdravlja, odnosno društva koje brine, s posebnim naglaskom na borbu protiv porodičnog nasilja.

Pod raskošnim maskama na balu su zaplesali brojni veleposlanici i predstavnici diplomatskog zbora te predstavnici sedam gradova prijatelja koji će danas učestvovati u velikoj završnici karnevala u Rijeci - 41. međunarodnoj karnevalskoj povorci.

Među maskiranima bili su i predstavnici NVO Feštađuni iz Budve, koji tradicionalno posjećuju kako Humanitarni bal, tako i Riječki karneval.



Marija Pjerotić, direktorica pomenute NVO istakla je da se na balu osjeća kao u Veneciji, a na pitanje da li postoji mogućnost da se i u toku Budvanskog karnevala organizuje slična aktivnost, Pjerotić navodi da ukoliko ima volje i želje, sve je moguće.

Na balu su nastupili bend Cubismo te plesači Nikol Car i Barol Brusić.