18-05-2024

(FOTO) Položen ispit humanosti sa rekordnim rezultatom: Danas u Budvi sakupljeno 176 jedinica krvi

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi oboren je rekord, sakupljeno je 176 jedinica. Prvi put je krv doniralo 35 davalca, saopštila je za naš portal Tanja Giljača iz DDDK "Radivoje Pima".

(FOTO) Položen ispit humanosti sa rekordnim rezultatom: Danas u Budvi sakupljeno 176 jedinica krvi | Radio Televizija Budva


Foto: privatna arhiva

Akciju dobrovoljnog davanja krvi koja je uspješno održana danas ispred Starog grada organizovali su Udruženje ugostitelja Budve i DDDK "Radivoje Pima Budva".

"Od 181 prijavljenih krv je dalo 176 osoba, dakle riječ je o rekordu kada su u pitanju akcije lokalnog karaktera. Veliki broj građana se odazvao i dao krv za našeg sugrađanina Nikolu Radonjića kojem želimo brz oporavak", kazao je predsjednik DDDK "Radivoje Pima".

Akcija pod sloganom "Piće častimo, krv doniramo" obilježena je gostoprimstvom ugostitelja koji su sve učesnike akcije počastili hranom i pićem.

Tehnička podrška bez koje se ne može su bili članovi medicinskog tima transfuzije iz Podgorice.Iako je termin za završetak akcije bio u 14h, ipak je ista okončana nakon 15h zbog velikog odziva građana.J.M.