02-03-2024

(FOTO) Svečana akademija u čast 200 godina od rođenja S.M.Ljubiše

U organizaciji OŠ "Stefan M. Ljubiša" i lokalne zajednice sinoć je u hotelu Budva, za kolege i prijatelje škole, održana svečana akademija povodom dva vijeka od rođenja S. M. Ljubiše.

(FOTO) Svečana akademija u čast 200 godina od rođenja S.M.Ljubiše | Radio Televizija Budva

Foto: L.B.

U uvodnom dijelu večeri prisutne je pozdravio Novak Ljubanović, direktor Osnovne škole "Stefan M. Ljubiša", govoreći o značaju škole, podsjećajući na brojne generacije koje su prošle kroz nju.

Veče je bilo puno emocija i lijepih sjećanja posebno u dijelu kada je prikazan video zapis, autorke Dušice Vugdelić, u kojem su bivši učenici škole, sada ugledni građani Budve, čestitali jubilej. Među njima su dr Ana Mitrović Jovanović, Predrag Zenović, Dr Nada Džaković, Dr Milica Papović Pešić i Boris Liješević.

U programu je nastupio Gradski hor Budve pod dirigentskom palicom Laure Ivanović.Prikazan je dokumentarni film u porodukciji JU „Muzeji i galerije Budve“.

Veče su upotpunile folklorne igre, zatim nastup mladog pijaniste i kompozitora Nemanje Radulovića.Na kraju je izvedena horska pjesma posvećena djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju pod nazivom "Ne rugaj se".

Moderatorke večeri bile su Tijana Kotarac i Jelena Divanović.

L.B./J.M.