03-01-2021

Istraživanje: Veze započete preko aplikacija traju duže od onih standardnih

Aplikacije za sastanke često se doživljavaju kao platforme za brzo pronalaženje partnera, ali studija je pokazala da su one zapravo najbolje mjesto za pronalaženje trajne veze.


Ilustracija, Foto: DreamstIme

Istraživanje tvrdi da će oni koji su se upoznali preko interneta vjerovatnije ostati duže zajedno od onih parova koji su svoju vezu započeli na tradicionalniji način.

Psiholozi su rekli da oni koji koriste aplikacije zapravo imaju jače ciljeve u vezi, a time i veće šanse da pronađu nekog posebnog.

Istraživanje koje je provedeno na 3.235 parova u Švajcarskoj koji su stariji od 18 godina otkrilo je da su oni koji su se upoznali preko aplikacija za upoznavanje motivisaniji za zajednički život.

Istraživanje je otkrilo da su žene koje su koristile aplikacije poput Tindera i Bumblea kako bi pronašle partnere više željele da imaju djecu, te da su i muškarci i žene koji su se upoznali preko aplikacija bili jednako seksualno i socijalno zadovoljni kao i drugi parovi.

Istraživanje je takođe otkrilo da aplikacije pomažu u njegovanju veza na daljinu i raznolikih parova, posebno visokoobrazovanih žena i manje obrazovanih muškaraca, piše Mirror.


(24sata.hr)