08-01-2022

Jovanović odgovorio Vukoviću: Kriminalni tajfun zvani DPS je uništio Budvu i Crnu Goru

Šef Kabineta predsjednika Opštine Budva Nikola Jovanović reagovao je na jučerašnju izjavu gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića koji je izjavio da 'Budva izgleda kao da je tajfun pogodio i da je nered na svakom koraku', poručujući mu da je Budvu i Crnu Goru uništio kriminalni tajfun zvani DPS.


Foto: privatna arhiva

“Moramo priznati da nas je obradovala činjenica da je odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković dva dana proveo u Budvi, šteta što se nije javio da ga ugostimo i da mu pokažemo kako izgleda kriminalni tajfun zvani DPS koji je Budvu, metropolu turizma tokom svoje vlasti bacio na koljena i zavio u ekonomsko crnilo od preko 100 miliona duga. Mogli smo da mu pokažemo kako se vode gradske finansije i realizuju kapitalne investicije uprkos svim problemima sa kojima se suočavamo tokom posljednjih nekoliko godina i kako poštena i odgovorna vlast za pet godina može da vrati 40 miliona tuđeg duga koji su napravili njegovi partijski drugovi potkradajući budžet građana", kazao je Jovanović.

Kako dodaje, trebao je Vuković da dođe i da porazgovara sa žrtvama ”heroja proljeća” koji su nasilno i uz pomoć policijskih snaga u junu 2020. godine nasilno preuzeli upravljanje gradom vršeći državni udar, ali i da mu, kako navodi, crno na bijelo pokažu izborne rezultate kriminalne grupe koju bezuspješno ovih dana pokušava da prešminka kako bi joj uvećao koalicioni kapacitet.

"Možda je trebao da dođe najavljen pa da razmijenimo iskustva, evo nas na primjer zanima kako mu je uspjelo da široke bulevare Podgorice pretvori u jedva prohodne saobraćajnice? Za to zaista treba imati poseban talenat. Ili da nam objasni kako je pored svih šminkanja Glavnog grada, jedno od najvažnijih pitanja – pitanje kanalizacione mreže ostavio netaknutim? Valjda zato što fasade svi vide, a septičke jame samo oni koji uz pomoć kamiona Vodovoda plaćaju da bi se one ispraznile”, ističe Jovanović.

Prema njegovim riječima, Vuković se ponaša u maniru pravih DPS partijskih vojnika koji ma kako mladi bili ne odustaju od plijena koji se zove Budva a sve zarad interesa njegovog šefa koji pakuje kofere za egzotične destinacije.

“Mi mu poručujemo još jednom da plijen zvani Budva više ni on, niti jedan njegov partijski vojnik neće čerupati, a Vukoviću poručujemo da se bavi Podgoricom i njenim problemima dok odbrojava poslednje minute mandata i dok još može da maže oči naivnim posmatračima, odnosno dok ga na proljećnim izborima građani ne pošalju kući da piše pjesme posvećene Pośi koju niko i nikada nije tako zvao osim njega”, kazao je Jovanović.

"Sigurni smo da će biti stečajno lider opozicionog DPS, i da mi staž koji bude sticao kao opozicionar može biti samo na korist. Zato se sljedeći put fino, muški javite, nemojte se kriti po ćoškova ne priliči vam i malo je bijedno na ovaj način zloupotrebljavati boravak za jeftine političke twitter pamflete. Potpuno je jasno da mi se priviđaju tajfuni jer osjeća onaj koji će ga oduvati u nepovrat a koji dolazi na proljeće. Nakon trijumfalne pobjede koja nam slijedi u Podgorici vaš DPS, vaš lider a i vi moći ćete da tvitujete do mile volje lišeni svake političke težine. Što se Budve tiče niste ni dostojni da komentarišete stanje u gradu jer pripadate kriminalnoj grupi koja je opustošila ovaj grad i da imate imalo stida i morala pognute glave bi prolazili. A o izvinjenju građanjima za sve loše što ste uradili da ne i govorimo jer to ipak zalazi u domen morala i etike koje u DPS-u nikada nije ni bilo”, zaključio je Jovanović.