25-06-2024

Komunalno Budva počelo akciju čišćenja: Apel građanima da strogo vode računa o načinu i mjestima za odlaganje otpada

Akcija detaljnog čišćenja i pranja ulica na teritoriji Opštine Budva, a u cilju kvalitetnijeg početka sezone, započela je danas, saopšteno je iz Komunalnog preduzeća.


Foto: Komunalno Budva

"Aktivnosti će obuhvatiti svakodnevno, temeljno usisavanje ulica autočistilicom, nakon čega ćemo autocistijernom oprati sve ulice, a dezinfekcija kontejnerskih stanica, takođe će biti svakodnevnica naše RJ Čistoća", najavljeno je iz ovog preduzeća.

Ulice u Starom gradu oprane su u petak i subotu, a danas i kompletan centar grada.


Foto: Komunalno Budva

"Danas je oprano kompletno budvansko šetalište, plato Starog grada, bulevari, glavne i sporedne ulice, korito rijeke Grđevice, a takođe, sredstvima za dezinfekciju je isprskana većina kontejnerskih stanica, nakon čega su temeljno oprane. Ove aktivnosti biće implementirane svakodnevno, sve dok traje sezona, kako bismo adekvatno odgovorili na potrebe grada", naveli su.


Foto: Komunalno Budva

Iz Komunalnog preduzeća uputili su apel građanima i turistima da vode računa o čistoći grada i načinu odlaganja otpada.

"Apelujemo na sugrađane da strogo vode računa o načinu i mjestima za odlaganje otpada, kako bismo izbjegli curenje tečnog sadržaja iz kontejnera, kao i da imaju u vidu zabranu odlaganja kabastog otpada, jer svakodnevno pored 130 tona miješanog otpada, odvozimo preko 25 kamiona kabastog otpada, čije je odlaganje zabranjeno Odlukom o komunalnom redu", zaključuje se u saopštenju.