13-10-2023

Lavice spremne za Bugarsku: Čvrsta odbrana garantuje pobjedu

Najbolje crnogorske rukometašice u nedjelju nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a rival će im biti selekcija Bugarske. Izabranice Bojane Popović ističu da će kroz dobru odrbarnu pokušati da dođu do nove pobjede.


Foto: Arhiva, RSCG

"Lavice" su kvalifikacije za šampionat Starog kontinenta otvorile ubjedljivom pobjednom nad selekcijom Turske 39:23.

"Srećne smo što smo dobro odigrale protiv Turske. Drugo poluvrijeme je bilo pravo, zahvaljujući odbrani i lakim golovima smo došli do dobrog rezultata. Slično očekujemo i protiv Bugarske, da bude jaka defanziva, tranzicija i laki golovi", poručila je pivot, Ivana Godeč.

Selektorka Bojana Popović za meč sa Bugarskom neći moći da računa na Milenu Raičević, Tatjanu Brnović, Vanesu Agović i Jelenu Vukčević.

"Nećemo potcijeniti protivnika, znamo ko nam sve nedostaje. Idemo hrabro i nadam se pobjedi", istakla je Godeč.

Golmanka Marina Rajčić, ističe da moraju da ponove igru iz drugog poluvremena, te da pobjeda neće doći u pitanje.

"Utakmica sa Turskom je pokazala da možemo da igramo i sa takvim ekipama. Prvo poluvrijeme je bilo malo sporije, dok nijesmo ušle u ritam, a već drugo je pokazalo našu klasu i zrelost. Nadam se da ćemo nastaviti tako i protiv Bugarske. To su timovi koji mogu da iznenade jer su nepoznanica. Izgubile su od Srbije, sigurno će pružiti otpor, ali ni mi nećemo dati na sebe i nadam se da ćemo završiti posao", rekla je Rajčić.

Ona se osvrunula i na izostanak Đurđine Jauković, koja zbog povredeprednjih ukrštenih ligamenata neće moći da pomogne nacionalnom timu.

"Mnogo nas je poremetilo. Svi znamo koliko je Đina važna kao osoba i podrška prije svega, a kasnije i kao sportista. Pokušaćemo da nadomjestimo taj nedostatak, teško jeste, ali nije neizvodljivo. Za nju ćemo se boriti jer je zaslužila i nadam se da ćemo opravdati njeno povjerenje", zaključila je Rajčić.

Utakmica između Bugarsek i Crne Gore igra se u nedjelju od 16 časova.

Izvor: RTCG