15-05-2024

Likovni velikani kroz dječije oči: Izložba umjetničkih radova učenika OŠ Mirko Srzentić

Učenici Osnovne škole "Mirko Srzentić", pod vodstvom akademske slikarke Jelene Papović, tokom redovne nastave su stvarali umjetnička djela inspirisana velikim umjetnicima 20. vijeka kao što su Huan Miro, Pikaso, Modiljani i Frida Kalo. Ovi sjajni radovi, nastali tokom trećeg klasifikacionog perioda, sada će konačno biti predstavljeni široj javnosti na izložbi pod nazivom „Likovni velikani kroz dječije oči“.


Foto: OŠ „Mirko Srzentić“

"Izložba ima poseban značaj jer se direktno vezuje za ovogodišnju temu Međunarodnog dana muzeja „Muzeji za obrazovanje i istraživanje“. Takođe, ona je rezultat izuzetne saradnje naše škole sa JU Muzeji i galerije Budva, što je praksa koju želimo podijeliti sa širom javnosti i omogućiti ovom događaju međunarodnu vidljivost", navela je u saopštenju direktorica OŠ „Mirko Srzentić“ Ivana Kurtović.

Otvaranje izložbe će se održati 16. maja u 19 časova u prostorijama JU Spomen dom „Crvena komuna“ u Petrovcu. Program će obogatiti nastup školskog hora, kojim rukovodi nastavnica Jelena Pavićević. Moderator događaja će biti Milica Stanić ispred Muzeja i galerija Budve. Tokom svečanog otvaranja, učenici će govoriti o svom iskustvu i procesu stvaranja ovih prelijepih umjetničkih djela, dok će izložbu svečano otvoriti mr Olivija Ivanović Strugar, grafičarka.

"Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti, roditelje, učenike i širu javnost da prisustvuju ovom događaju i podrže mlade talente u njihovim prvim koracima ka umjetničkom stvaralaštvu", zaključuje se u saopštenju.