23-01-2018

Ministarstvo prosvjete: Anketa udruženja "Roditelji" koristan input u našem daljem radu

Kako kažu iz Ministarstva prosvjete, anketa se bavila temama koje u ovom trenutku smatraju važnim iz Udrženja roditelja, i izuzetno je koristan input u daljem radu tog Ministarstva.

Ministarstvo prosvjete: Anketa udruženja

Činjenica je da se anketa bavila nekim od pitanja koja su od važnosti za obrazovanje, poput načina organizacije nastave fizičkog vaspitanja, izadavanja sala, kvaliteta rada sa djecom, ali i organizacije produženog boravka i vršnjačkog nasilja.

U jednom dijelu nalazi će biti korišteni za dalje korake u unapređenju sistema. Takođe, vrlo je koristan i onaj dio ankete za koji cijenimo da ne odgovara u potpunosti onome što su podaci Ministarstva, jer ukazuje na koliziju između stanja na terenu i percepcije dijela roditelja, saopšteno je iz Ministarstva.

"Na kraju, kao što je dalje unapređenje rada iskorišteno nedavno istraživanje CEDEM-a, koje je pokazalo veliko povjerenje javnosti upravo u sistem obrazovanja i rad ovog Ministarstva, tako će i pomenuta anketa Udruženja biti predmet naše pažnje. Mišljenje svakog roditelja uzimamo vrlo ozbiljno, i tako će biti i u budućnosti", zaključuju u Ministarstvu prosvjete.