01-12-2017

Otvaranje izložbe slika Lidije Nikčević

Izložba će biti otvorena do 15.12 ove godine

Otvaranje izložbe slika Lidije Nikčević | Radio Televizija Budva

U organizaciji NIP ART PRESS uz Budve, u petak, 1. Decembra u 19 sati, u galeriji hotela ADRIA u centru Budve, biće otvorena samostalna izložba slikA, akademske slikarke LIDIJE NIKČEVIĆ iz Nikšića.
Umjetnica će se ljubiteljima umjetnosti predstaviiti sa 16 radova većeg galerijskog formata, radjenih u tehnici akrilik na platnu.
Lidija Nikčević je završila Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Branislava Sekulića 2015. Godine, a trenutno je na magistarskim studijama na istom Fakultetu u klasi profesora Ratka Odalovića.
Do sada je imala šest samostalnih I više kolektivnih izložbi, a dobitnica je niza nagrada I priznanja, medju kojima su: Studentska nagrada Opštine Nikšić, za za izuzetan uspjeh u studiranju, , Godišnja nagrada Fakulteta likovnh umjetnosti na Cetinju,plaketa Univerziteta Crne Gore, za najboljeg studenta iz oblasti umjetnosti, , nagrada Prijestonice Cetinje za izuzetan uspjeh u studiranju I ostale.


Samostalnu izložbu slika, akademske slikarke Lidije Nikčević otvoriće rukovodilac galerije, novinar I publicista RANKO PAVIĆEVIĆ, saopšteno je iz budanskog ART PRESS-a.