07-11-2019

Otvorena izložba slika slikara Mirka Dragovića

U organizaciji Nip Art Press iz Budve, u galeriji budvanskog hotela ADRIA, otvorena je samostalna izložba slika pod nazivom “Lavirin dušee”, akademskog slikara Mirka Dragovića iz Podgorice.

Otvorena izložba slika slikara Mirka Dragovića | Radio Televizija Budva

Umjetnik se ljubiteljima slikarstva predstavio sa dvadeset slika galerijskog formata, radjenih u tehnici akril na platnu, a u muzičkom dijelu programa, veoma uspješno, predstavio se mladi pijaniista MATIJA MONČALOV.

Boje na Mirkovim platnima, izazivaju znatiželju i radovanje kod posjetilaca, jer je vidljivo, da autor sa posebnom emocijom i iskrenošću, prenosi na platno svoja osajećanja, kazao je otvarajući Dragovićevu izložbu, novinar i publicist RANKO PAVIĆEVIĆ. Vedrim bojama iz prirode, sunca i mora, autor na sebi svojstven način, prkosi tami i sivilu oko nas, kazao je pored ostalog Pavićević. Mirko Dragović je rodjen 1980. godine u Priboju u Srbiji. Roodom je iz Dragovića Polja iz Gornje Morače u Opštini Kolašin.

Srednju Likovnu školu “Petar Lubarda” na Cetinju, završio je 1999. godine, a Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, u klasi profesora Marka Musovića 2004. godine.

Član je Udruženja Likovnih umjetnika Crne Gore. Imao je više kolektivnih i 12 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Živi, stvara i radi kao pedagog u Podgorici, javio je budvanski ART PRESS.