12-04-2022

Potpisan protokol o saradnji između turističkih organizacija Budve i Trebinja

Protokol o saradnji dvije turističke organizacije - Budve i Trebinja potpisali su 12. aprila, Nemanja Kuljača, direktor TO Budve i Mirjana Putica, direktorka TO Trebinje u sali Skupštine Grada Trebinja. Protokol za cilj ima formalizaciju i ozvaničenje buduće intenzivnije poslovno-tehničke saradnje između ove dvije organizacije.

Potpisan protokol o saradnji između turističkih organizacija Budve i Trebinja | Radio Televizija Budva

"Trebinje je jedna od omiljenih vikend destinacija za brojne građane Budve i cijele Crne Gore. Bogati ljetni sadržaji, prijatna klima i blagonakloni karakter Trebinjaca doprinijeli su činjenici da je ovaj grad u protekloj deceniji doživio turističku ekspanziju. Momo Kapor je napisao da "Trebinje nije ni selo, ni metropola, već metafora - san". Budvanski pisac Čedo Vuković rekao je da je "Budva grad sazdan od kamena i svjetlosti. Rođen prije sebe u mitu starih Helena." Kada se ovi prelijepi opisi utkaju jedan u drugi nema sumnje da će prijateljstvo naša dva lijepa grada u budućnosti biti još ljepša, bolja i kvalitetnija." – kazao je Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva.

"Ova saradnja umnogome će doprinijeti promociji Trebinja na tržištu Crne Gore. Mi ćemo iskoristiti kanale promocije TO Budva i to bez naknade, uz mogućnost učešća na više turističkih manifestacija i dešavanja koja u toku godine organizuju TO Budva i Opština Budva. Pozitivnu praksu Trebinja, takođe, može koristiti TO Budva, a primarno mislim na koncept projekta "Hercegovačka kuća" i učešće Trebinja u projektu "Green destinations" – rekla je Mirjana Putica, direktor TO Trebinja.

Protokolom se u praktičnom smislu izražava saglasnost strana potpisnica o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu primarno kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija i lokalnih samouprava uopšte, ali i uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu, te da će ista doprinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim efektima i benefitima po obije lokalne zajednice.

Potpisivanju Protokola u Trebinju prisustvovali su predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, i gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić.