06-04-2023

Program održavanja javne rasprave o izmjeni i dopuni Programa privremenih objekata za teritoriju Budve

Na osnovu Odluke o načinu i postupku učešća lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova i na osnovu Zaključka o utvrđivanju Nacrta Odluke o izmjeni i dopuni Programa privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019 - 2023. godine, Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, utvrdio je program održavanja javne rasprave za Nacrt odluko o izmjeni i dopuni privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019-2023. godine.


Foto: Dušan Radević

Predsjednik opštine Budva donio je Zaključak o utvrđivanju Nacrta Odluke o izmjeni i dopuni Programa privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019 - 2023. godine. Zaključkom je određeno da se Nacrt ove odluke stavlja na javnu raspravu u trajanju od 20 (dvadeset) dana i to u periodu od 06. aprila do 26. aprila 2023. godine.

Programom održavanja javne rasprave za utvrđeni Nacrt Odluke o izmjeni i dopuni Programa privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019 - 2023. godine, Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, precizira sledeće:

1. Nacrt Odluke o izmjeni i dopuni Programa privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019 - 2023. godine, biće biće dostupan u periodu od 06.04. do 26.04.2023. godine, u prostorijama Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, Trg Sunca br. 3, objavljen na internet adresi Opštine Budva www.budva.me / Organi lokalne uprave i službe/ Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj/ Novosti, na oglasnoj tabli u Opštini Budva, kao i putem lokalnog javnog emitera RTV Budva.

2. Izradi Nacrta Odluke o izmjeni i dopuni Programa privremenih objekata za teritoriju opštine Budva za period 2019- 2023. godine, pristupilo se isključivo u cilju planiranja privremenih objekata za potrebe javnih službi, obzirom da rok važenja Programa privremenih objekata ističe 31.12.2023. god.

2. Zainteresovani subjekti mogu učestvovati u javnoj raspravi, ostvariti uvid u Nacrt odluke i dobiti potrebne informacije od službenika Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj, svakog radnog dana u vremenu od 9 do 11 časova, u vrijeme trajanja javne rasprave od 06.04. do 26.04.2023. godine.

3. Zainteresovani predstavnici organa lokalne samouprave, ustanova, institucija i preduzeća čiji je osnivač Opština Budva, organi uprave sa sjedištem u Budvi, građani, mjesne zajednice, druga pravna lica, nevladine organizacije i mediji mogu direktno učestvovati i svoje predloge, sugestije i primjedbe podnijeti:
- na javnoj raspravi, koja će se održati dana 12.04.2023. godine, sa početkom u 12:00 časova u skupštinskoj sali Opštine Budva;
- u pisanoj formi na adresu Opština Budva- Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj, Trg Sunca br.2, Budva; putem e-mail adrese: urbanizam.bd@budva.me;
- u neposrednoj komunikaciji sa službenicima Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj, Trg Sunca br. 3, radnim danom u vremenu od 9 do 11 časova, za vrijeme trajanja javne rasprave.

4. Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva razmotriće sve dostavljene predloge, sugestije i primjedbe učesnika javne rasprave za utvrđeni Nacrt odluke, nakon čega će sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi najkasnije do 05.05.2023. godine.

5. Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi za Nacrt predmetne odluke biće objavljen do 05.05.2023. godine na internet adresi Opštine Budva www.budva.me/ Organi lokalne uprave i službe/ Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj/ Novosti i na oglasnoj tabli u Opštini Budva.