30-06-2020

PzP: Veljović podržao gušenje Mladena Mikijelja

Crna Gora je u ozbiljnom problemu. Na čelu Uprave Policije imamo čovjeka za koga su DPS i Milo svetinje, i za koga je narod i slobodan građanin prijetnja državi, ocijenio je lider Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

PzP: Veljović podržao gušenje Mladena Mikijelja | Radio Televizija Budva

On je kazao da mu je direktor Uprave Policije jasno i glasno rekao da podržava intervenciju policajca Alena Hamzića , koji je krvnički pritisnuo koljeno na vrat Mladena Mikijelja prilikom protivzakonitog hapšenja funkcionera DF-a i Demokrata, a koji su branili Ustav i izbornu volju građana.

„Kada sam mu ja rekao da je za isti slučaj policajac u SAD optužen za ubistvo prvog stepena i da mu prijeti doživotna robija, Veljović je pojasnio da je policajac sve uradio po propisima i da tako treba da radi svaki policajac. Direktor Uprave Policije, pokazuje da je izgubio svaki osjećaj za Ustav, zakone, međunarodne standarde, da ga ne zanimaju stavovi međunarodne zajednice, NVO i da je spreman da policiju zloupotrebljava protiv sopstvenog naroda, ističe poslanik DF-a.

Ovakvi profili ljudi su, dodaje Medojević, opasnost za mir i stabilnost zemlje, bezbjednost građana i mogu opstati samo u teškim diktaturama, totalitarnim društvima i na mafijaškim privatnim posjedima.

„Zato je veoma važno da svi policajci koji misle dobro i sebi i svojim porodicama, svojoj braci, kumovima, rođacima, komšijama, ODBIJU naređenja ovog ostrašćenog vojnika partije i ljubitelja imena i djela šefa partije. Za svakog demokratskog političara intervencija policajca Hamzića prema Mladenu Mikijelju, koji nije pružao otpor i koga su dvojica policajca već grubom silom bacili na zemlju, je teško krivično djelo i pokušaj ubistva, ocjenjuje Medojević.

Prema njegovim riječima, najveća opasnost po ovaj narod i državu dolazi od „lopovske sekte na vlasti“.

„Kao što je rekao Mitropolit Amfilohije – “ oni brane samo vlast i pare”. Državu moramo braniti mi. Vrijeme je za jedinstvo, jednu listu, pomirenje i za pobjedu, zaključio je Medojević.