22-04-2024

URA u Budvi akcijom sadnje drveća obilježila Dan planete Zemlje

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje opštinski odbor Građanskog pokreta URA u Budvi zajedno sa NVO "Eko volonteri Budve" danas je upriličio u tom gradu akciju sadnje drveća želeći da na taj, kako su kazali, istaknu važnost očuvanja životne sredine.

URA u Budvi akcijom sadnje drveća obilježila Dan planete Zemlje | Radio Televizija Budva

Foto: URA Budva

"Budvu su pratile brojne devastacije u prethodnom periodu, mi ovom akcijom na simboličan način pokazujemo da mi želimo drugačiju Budvu, želimo da joj vratimo mediteranski duh i učinimo je zelenijom", saopštio je tom prilikom nosilac liste URE na predstojećim lokalnim izborima u Budvi Blažo Rađenović.

Kandidatkinja za odbornicu Tamara Kaluđerović je istakla da svi mi kao građanke i građani moramo pokazati mnogo veću ekološku svijest i da je očuvanje životne sredine u vrhu prioriteta URE, kao i nastavak borbe za ekološku Crnu Goru.

Goran Kalađurđević, kandidat za odbornika i osnivač NVO "Eko volonteri Budve" je saopštio da je cilj današnje akcije da se osnaži ekološka svijest kod građana i istakne značaj očuvanja zelenih površina, naročito, u Budvi.

Kalađurđević je istakao da je današnjom akcijom zasađeno na tri lokacije u Budvi i Bečićima više desetina stabala primorskog bora, magnolija i palmi.