13-10-2022

(VIDEO) Budvanska kartica puštena u promet: Olakšica za građane

Budvanska kartica drugi je po redu "loyality card" projekat menadžera Opštine Budva, a u saradnji sa TOB. Kartica, građanima omugućava platne olakšice kroz popuste u trenutno dvadeset prodajnih mjesta, dok se očekuje proširenja mogućnosti korišćenja kartice na još uslužnih objekata. Kako su iz Službe menadžera Opštine kazali ovo je logičan slijed nakon Seniorkse kartice koja je podijeljena u 1.400 primjeraka, s tim što je planirana brojka za Budvansku karticu čak 10.000 primjeraka. Nakon ovoga očekuje se i projekat turističke kartice.

(VIDEO) Budvanska kartica puštena u promet: Olakšica za građane | Radio Televizija Budva

Korisnici Budvanske kartice moraju imati prebivalište u Budvi kako bi ostvarili pravo na istu.



"Prva smo opština u Crnoj Gori, koja je na ovaj način počela građanima da omogućava kvalitetniji i bolji pristup trgovini. Mi smo prvo 2019. ovo sa lojaliti Seniorskom karticom omogućili penzionerima, a sada je evo popust dostupan svim građanima Budve", kazao je predsjednik opštine Budva, Milo Božović.

Budvanska kartica, kako ističe Božović, danas je puštena u promet sa ciljem da svi građani sa prebivalištem u Budvi uživaju u njoj.

Direktor TOB-a Nemanja Kuljača istakao je da je ovo nastavak projekta Senior kartica, te da će Budvanska kartica omogućiti popuste na više od 20 prodajnih mjesta u gradu.



"Ovaj projekat podrazumijeva stalan razvoj i broj sponzora i preduzeća. Danas će biti puštena prva serija kartica koja će biti na raspolaganju Budvanima, a u cilju je da se projekat lojaliti kartice proširi, tako da iduće godine očekujemo i turističku karticu, koja će nuditi olakšice turistima u našem gradu", istakao je Kuljača.

Popusti će se u zavisnosti od davaoca usluga kretati od 5 do 30 posto, a za sada su na listi prodajnih mjesta Mega marketi, cvjećare, picerije, optike, bioskop, zdravstvene ustanove, Muzeji i galerije Budve, gradska luka i taxi udurženja..



U planu je da se na listu sponzora kartice nađu i mnoge druge javne ustanove, te iz Službe gradskog menadžera apeluju na sve privredne subjekte i firme da podrže ovaj projekat, te postanu prodajno ili uslužno mjesto na kojem se kartica može koristiti.

Administracija i prijava za dobijanje kartice vršiće se u Službi menadžera, a u planu je da se prijava za dobijanje kartice vrši i na turističkim info punktovima.



Prva serija kartica podijeljena je danas, a u planu je da se podijeli 10.000 kartica, a podsjećamo da je ovo zajednički projekat Opštine Budva i Turističke organizacije.